Alle vragen over de e-books beantwoord!

by Tamara

Het is al een tijdje geleden dat ik besloot mijn verhalen in ebook format te gaan verkopen via mijn site. Ik had nooit verwacht dat het zooo goed zou gaan lopen en ben er nog steeds heel erg blij mee dat ik deze toch best wel spannende stap gezet heb!

Nu krijg ik regelmatig een heleboel vragen binnen over de ebooks. Hoe je ze kunt kopen, waar je ze kunt kopen, waarom ik ze zelf verkoop. Enzovoort! Dus ik besloot dit artikel te schrijven waarin ik alle vragen van jullie beantwoord!

Ik heb een boek gekocht maar nog niet ontvangen.

Ik gebruik een elektronische shoppingcart om mijn boeken te verkopen. Als jij een boek op mijn site besteld, ontvang je daarna een downloadlink, waarmee je het boek kan downloaden.

Krijg je deze mail niet, check dan je spam. Daar staat hij heel vaak in!

Kun je hem dan ook niet vinden? Stuur me dan even een berichtje via facebook of op Tamara@themommydiaries.nl en dan stuur ik je het boek toe.

Hoe kun je de boeken lezen?

Als jij een boek op mijn site koopt, dan krijg je van mij een downloadlink met een epub bestandje. Als je een iPhone of een Ipad hebt, dan openen deze bestanden automatisch. Heb je een ereader, dan kun je het bestand ook gewoon openen. Als je een android tablet of telefoon hebt, dan moet je eerst een app downloaden. Er zijn talloze gratis apps te vinden om ebooks mee te lezen.

Overzicht android ereader apps.

Waarom kun je de boeken niet op kobo/bol.com kopen.

Ik verkocht eerst mijn boeken via bol.com en kobo, maar ik heb besloten daarmee te stoppen door de marge die zij op de boeken inhouden en het feit dat heel veel lezers hun boeken nooit ontvingen, of pas na 10 dagen.

( alles hierover lees je hier.) 

Ga je de boeken uitgeven als hardcover?

Ik krijg heel vaak de vraag waarom ik de boeken niet laat drukken. Nou het antwoord is heel simpel, dat wil ik wel, maar het kan gewoon niet uit. Ik maak nu ook niet echt winst op de boeken, ( als je kijkt hoeveel tijd erin gaat zitten.) maar als ik ze moet laten drukken en moet verzenden maak ik verlies haha.

Waarop zijn de personages gebaseerd.

De personages zijn meestal niet echt gebaseerd op echte mensen. Ik heb wel een pinterest bord met foto’s van hoe de personages er ongeveer uit zien. Maar verder niet. Meestal begin ik bij het zoeken van namen en bij die namen krijg ik dan een bepaald beeld van iemand in mijn hoofd. Daar bouw ik dan weer op verder.

Hoe kom je op verhalen?

Ik heb werkelijk geen idee. Soms krijg ik ineens een idee in mijn hoofd dat ik dan snel in mijn telefoon krabbel en naar mezelf mail. De volgende dag werk ik het dan helemaal uit. Inmiddels heb ik wel ideeen voor twintig verhalen op mijn site staan hahah!

Mijn downloadlink is verlopen.

Downloadlinks zijn zeven dagen geldig. Binnen zeven dagen moet je het boek dus downloaden. Is er wat mis gegaan? Dan mag je me altijd op facebook een berichtje sturen!

 

Voor meer vragen mag je me altijd mailen of een berichtje sturen! Veel leesplezier!

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.