Al jullie vragen over Disney beantwoord!

by Tamara

Al sinds ik jullie vertelde dat we naar Disneyland Parijs zouden gaan, druppelden de vragen gestaag binnen. Nu was ik steeds iedereen braaf stuk voor stuk aan het beantwoorden, maar het is veel makkelijker als ik het even in een blog doe. Ik vroeg jullie vragen te stellen en kreeg er meer dan 100. Hierbij de meestgevraagde en leukste vragen. Dus ben je benieuwd waarom we uitgenodigd zijn, wat ik aanraders vind in het park en nog veel meer! Kijk je mee?

Waarom ben je uitgenodigd? Mag ik het emailadres? Hoe kom ik op de perslijst van Disney?

Dit kreeg ik in het begin meteen al heel erg veel. Hoeveel pb’s ik wel niet gehad heb van mensen die het emailadres wilden hebben. Mensen die vroegen waarom wij uitgenodigd werden en weet ik het veel.

Nou jongens.. Ik weet ook niet waarom we uitgenodigd zijn. Ik ben absoluut geen grote blogger, heb ook geen enorm bereik en ben ook niet heel erg bijzonder ofzo. Dus geeen ideee.

En om die tweede vraag te beantwoorden.. Ehh ja.. Vertel ik lekker niet:P Nee heel flauw, ik weet het. Maar ik geeft natuurlijk niet aan iedereen zomaar contacten weg. Heb er zelf ook moeite voor moeten doen 🤷🏻‍♀️

Vanaf welke leeftijd is Disney leuk?

Ik denk dat het heeel erg van het kind afhangt. Lauren was bijna drie toen we voor het eerst met haar gingen en Sarah was de eerste keer zes maanden. Lauren is heel erg van de prinsessen en vond het meteen vanaf de eerste keer helemaal het einde. Er waren niet zo heel veel attracties waar ze in mocht, maar wel genoeg om zich te vermaken en het leuk genoeg voor haar te maken. Sarah is nu ongeveer 2.5 en die vond het ook helemaal geweldig, maar ik hoor van veel mensen dat hun kinderen het op die leeftijd echt nog niet leuk vonden. Het is dus heel erg verschillend!

Wat is onmisbaar met jonge kinderen in het park?

Iets om ze mee te vervoeren! Haha! Wij hadden de draagzak mee, maar je kunt in Disney ook buggy’s huren. Dat is ook wel nodig, want je moet heel erg veel lopen en dat is niet te doen voor zo’n kleintje. Overal in het park zijn wel verschoonplekken en ik zag dat ze er bij restaurants totaal niet moeilijk over doen om even een fles ofzo op te warmen.

Daarnaast.. Tja, hetzelfde wat je anders meeneemt met een dagje weg? Als het koud is wat extra warme kleding en in de zomer zonnebrandcreme enzo?

Wat is de goede volgorde/route in het park?

Dat hangt er een beetje vanaf wat je wilt zien. Wij hebben van te voren op de kaart gekeken naar welke attracties we wilden doen en zijn daar gewoon naartoe gelopen. Er is niet echt een aangegeven route, want waar je ook naartoe gaat, je komt altijd weer bij het kasteel uit.

Hoe hou je Disney betaalbaar?

Niet. Haha, sorry.. Maar het is wel zo. Disney is waanzinnig duur, niet alleen de entreekaartjes en het verblijf, maar alles in het park ook. Voor een hotdog betaal je bijvoorbeeld 8 euro en voor minnieoortjes betaalde ik voor twee stuks 50 euro. Souvenirs zijn ook gewoon heel erg duur.

Vooral eten en drinken is heel duur in het park. Wij namen dan zelf wel drinken mee, maar ik ben zo’n verwende die nooit broodjes meeneemt als we een dagje weg gaan. Ja voor in de auto. Dus ja, dan is het gewoon duur.

Wat wel een goede tip is. Je krijgt nu bij je verblijf 200 euro zakgeld, die je uit kunt geven in de boetiekjes en restaurants. Dus dat scheelt dan wel weer!

Wanneer ben je er weer?

Ik hoop snel! Haha! Ik heb hier geopperd om voor mijn verjaardag weer te gaan, maar dat vond mijn vriendje geen goed idee hahahaha

Hoe lang is de gemiddelde wachtrij?

Hangt van heel veel dingen af. Het weekend dat wij er waren was het heel erg druk en bij sommige attracties was er een uur wachttijd. Maar ik hoorde van volgers die een weekend later gingen dat ze maar 10 minuten hoefden te wachten. Je kunt een fastpass kopen bij je entree ticket. Hierbij kun je bij een aantl attracties zo doorlopen.

hoeveel van het park kun je in één dag zien?

Je kunt het hele park in één dag prima doorlopen, alleen dan moet je niet in attracties gaan haha. Ik had het er toeallig met Richard over. De vorige keer gingen we een dagje en dan is het mega zonde om lang te moeten wachten, dus toen zijn we bijna nergens in geweest en hebben we wel een paar keer het hele park doorlopen. Deze keer hebben we gewoon rustig aan gedaan en hebben we ook wat attracties meegepakt.

Ik denk overigens wel dat als je ook nog naar het movie park wil, dat je het dan niet in één dag redt.

Wat voor taal wordt er gesproken in de attracties?

Engels en Frans. De zinnetjes worden soms herhaald, maar meestal afgewisseld.

Kun je ook gezond eten in Disney?

Er zijn een heleboel soorten restaurantjes, dus ik denk het wel. Wij hadden tijdens onze reis georganiseerde eetmomenten met de hele groep, dus dit weet ik niet.

Zijn er veel werkzaamheden?

In het Disney park was alleen de toy story attractie gesloten. In het movie park wel meer. Op de site kun je heel makkelijk opzoeken of er attracties gesloten zijn.

 

Mochten jullie nog meer vragen hebben dan hoor ik het graag!

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.