Myrthe FoodFröbelFun | Afvallen: slanke recepten

by Myrthe FoodFrobelFun
gezond en slank recept ontbijt taart

Tamara schreef er zelf al een blog over: afvallen. Mission Slimpossible noemt ze het. Ik vind het een geweldige naam voor dit doel. Ik bedoel: impossible is het natuurlijk niet, je wordt er wel slank (slim) van en een missie is het in veel gevallen zeker. Afgelopen jaar ben ik zelf ruim 15 kg afgevallen, door meer te sporten en anders te eten. Met name door meer en vaker te eten waardoor ik minder snel naar de ongezonde snacks grijp. Ook weet ik nu een stuk beter wat goed voor me is qua eten. Zo heb ik best wel wat eiwitten nodig op een dag. En nee, deze haal ik niet per se uit een zachtgekookt eitje bij het ontbijt. Een van mijn favo tussendoortjes is een bakje Hüttenkäse met een paar zonnebloempitten en pompoenpitten erdoor. Probeer het maar eens! Veel eiwitten waardoor het enorm vult en het smaakt heerlijk! Daarnaast ben je best even bezig met het verorberen van een bakje waardoor het lijkt alsof je heel veel aan het eten bent, hihi.

Ontbijten met taart

Afvallen en afzien zijn twee verschillende dingen natuurlijk. Om slanker en gezonder te eten hoef je helemaal niet af te zien vind ik. Een lekker taartje als ontbijt is een perfect begin van de dag! Natuurlijk kun je dan een van de recepten voor bananenbrood maken die ik eerder deelde. Een aardbeientaartje is ook een lekker begin van de dag. Het kost even wat tijd in de keuken, maar ‘s ochtends kun je in no time gaan genieten van een lekker en voedzaam ontbijt. Voor 8 taartjes (bij ons thuis twee per persoon) gebruik ik 160 gram havervlokken, 16 dadels, 2 eetlepels kokosolie en 4 eetlepels honing. De havermout maal ik tot meel en de dadels snijd ik heel fijn. Vervolgens meng ik alles door elkaar en verdeel het over de bodem van 8 muffinvormen. Met de bolle kant van een lepel maak ik er een holling in. Dit zet ik een kwartiertje in een voorverwarmde oven van 200 graden. Als ze uit de oven zijn en afgekoeld zijn dek ik ze af zodat ik ze tijdens de ochtendspits alleen nog maar hoef te pakken en te vullen. Voor de vulling gebruik ik een beetje aardbeien Skyr en wat losse aardbeien. Dit schep ik in de bodem en dan kun je gelijk genieten van een heerlijk gezond verwenontbijt!

Slanke Duitse Biefstuk salade

Een lekkere hamburger gaat er bij mij altijd wel in. In een goede hamburger zit echter best wel wat vet. Om deze reden, en omdat het super lekker is, vervang ik een hamburger vaak door een Duitse Biefstuk. Minder vet en meer eiwitten dan een hamburger, ideaal dus! Een van de gerechten die ik hiermee maak is een Duitse Biefstuk salade. Een lekkere gezonde salade met, je raadt het al: Duitse Biefstuk. Ik pak een diep bord en leg hier 50 gram gemengde sla in. Vervolgens snijd ik 5 cherrytomaatjes in partjes, 4 augurken in plakjes en en halve rode ui in ringen. Dit verdeel ik over de salade. Hierna bak ik twee (jazeker, 2!) Duitse Biefstukken in een koekenpan met een beetje olijfolie. Pamspray is overigens een goede vervanger voor olijfolie! Daarnaast bak ik ook een eitje mee: heerlijk voor op de biefstuk! Als de biefstukken gaar zijn leg ik ze op de salade, eitje erop, beetje peper en zout en eventueel een slanke dressing en je kunt genieten van een heerlijke salade! Echt een perfecte avondmaaltijd als je het mij vraagt. Bovendien kan ik zo tussen de middag gewoon wat brood mee naar het werk nemen omdat er niet veel koolhydraten in het diner zitten. Met nog geen 350 kcal en bijna 50 gram aan eiwitten is dit een prima gerecht voor als je een beetje aan de lijn wil denken. Of als je gewoon geen zin hebt om veel en vet te eten natuurlijk…

gezond en slank recept dip

Slank snacken

Met een handje snoeptomaatjes heb je al een gemakkelijke en lekkere snack op tafel staan. Wat plakjes komkommer zijn natuurlijk ook heerlijk om even te snoepen tussendoor. Maar ja, zoals ze hier zouden zeggen: Ik ben geen konijn! Iets lekkers bij de groenten is wel lekker. Wat denk je bijvoorbeeld van een van deze heerlijke dips die gezond, slank en eiwitrijk zijn! Een andere lekkere slanke snack is een snackaugurk waar je een plakje kipfilet of kalkoenfilet omheen rolt: bij de kids zijn ze niet aan te slepen! Een gevuld eitje met friteslijn in plaats van mayonaise is ook een lekkere en gezonde snack. En wat denk je van een eitje koken, in twee helften snijden en om iedere helft een plakje rookvlees wikkelen? De moeite waard om eens te proberen! Heb jij nog tips voor een lekkere en gezonde snack?

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.