Aan het einde van de zomer | hoofdstuk 6

by Tamara

De koude sneeuw viel uit de hemel en een klein sneeuwvlokje viel op mijn neus. ‘Mooi is het hier he?’ vroeg ik aan hem.

Hij knikte en pakte mijn hand vast. Samen keken we uit over het Zwitserse winterlandschap, zonder veel te zeggen. Het begon steeds harder te sneeuwen en we wisten dat we weer terug naar het huisje moesten gaan, voordat we straks ingesneeuwd werden. Maar we wilden niet weg, dit was onze geheime plek. De enige plek waar we  nog samen konden zijn zonder de oordelen van anderen. ‘Ralph ik..’

‘Sssstt.’ zei hij zachtjes.

‘Ik weet het. Ik mis jou ook, maar het is nu niet anders.’

Ik schudde mijn hoofd en voelde een warme traan over mijn koude wang glijden. ‘Niet huilen Lexie. Het gaat zo goed met je, je denkt steeds minder aan me. Ik ben jouw tranen niet waard.’

Ik veegde hem snel van mijn wang en knikte.

‘Mag ik nog één keer…’

Hij knikte en nam me in zijn armen. Hij liet zijn lippen zachtjes over de mijne gaan en net toen ik hem wilde terugzoenen, hoorde ik een stem.

‘Lexie?’

Ik knipperde met mijn ogen en merkte dat ik in bed lag.

‘Lex? Wakker worden, je moeder heeft het ontbijt klaar.’

Ik keek naast me en zag dat Lars al helemaal aangekleed naast me op bed zat. ‘Waar droomde je over? Je keek zo verdrietig.’

Ik realiseerde me ineens dat ik over Ralph gedroomd had en ik schudde mijn hoofd.

‘Geen idee, ik ben het alweer vergeten.’

Hij lachte en gaf me een kus.

‘Ik ga vast naar beneden, kom je zo? Je moeder zei dat je wel kleren uit haar kast mag pakken. Ik knikte en trok de dekens over mijn gezicht.

‘Ik kom er zo aan, nog heel even wakker worden.’

Hij gaf door de dekens heen een klopje op mijn billen en lachte. Kort daarna hoorde ik hem van de trap aflopen. Meteen sloeg ik de dekens weer terug van mijn gezicht en zuchtte. Wat was dat nou weer voor droom? Ik had tegen Lars gelogen toen ik zei dat ik het me niet meer kon herinneren, want de droom was levensecht. Als ik mijn ogen sloot kon ik nog precies voelen hoe zijn lippen voelden en ruiken hoe hij rook. Wat bezielde me? Ik had seks met mijn vriend, hij vertelde dat hij van me hield en vervolgens had ik één of andere rare droom over mijn ex? Voor zover het mijn ex was dan, want datgene wat wij hadden gehad kon je amper een relatie noemen.

Ik rolde uit bed en liep naar de douche, waar ik de koude kraan aanzette. Misschien dat het koude water me wat kon helpen met afkoelen en ervoor zou zorgen dat mijn hersens weer even normaal gingen doen. Shit als een ontmoeting van een paar seconden hier al voor zorgde, wilde ik niet weten wat er zou gebeuren als ik hem echt zou spreken. En om eerlijk te zijn wilde ik daar ook niet achterkomen.

Ik spoelde mijn haren uit en stapte rillend uit de douche, waarna ik een grote handdoek om me heen sloeg. Beneden hoorde ik Lars met mijn ouders praten en ik liep snel naar de kamer van mijn moeder waar ik wat kleding uit haar kast pakte. Mijn moeder had een fantastisch figuur voor haar leeftijd en we hadden al jaren dezelfde maat, dus vaak als ik iets nodig had, plunderde ik eerst haar kast voordat ik iets ging kopen. Ik vond een witte blouse, een wit kanten hemdje en een strakke korte jeansshort, die ik aantrok. Ik trok mijn eigen slippers er bij aan en maakte me snel op met de dure producten die mijn moeder altijd gebruikte. Ik liep naar beneden en zag dat ze allemaal al klaar waren met eten. Mijn vader stond zijn tas alweer in te pakken en mijn moeder stond eten uit de vriezer te halen om naar mijn hoogbejaarde oma te brengen.

‘Zo, heb je weer iets gevonden? Ik had die blouse net nieuw.’ mopperde mijn moeder.

‘Ja als je zegt dat ik iets uit je kast mag pakken, dan pak ik wel wat moois natuurlijk he?’ grinnikte ik. Ze schonk een kop thee voor me in en mijn vader gaf me snel een kus voordat hij naar zijn werk ging. Ik wilde net een croissant pakken, maar toen ik zag dat Lars aan de kwark met fruit zat, besloot ik dat ook maar te pakken.

‘Hoe laat moet je weer aan het werk?’ vroeg hij terwijl hij mijn moeder hielp met de tafel afruimen.

‘Vanmiddag pas, maar je mag me er wel afzetten als je naar het stand gaat? Dan kan ik zo nog even naar mijn huis.’

Hij knikte en zette de bordjes in de vaatwasser.

‘Stop je straks ook weer met je werk als standwacht als je weer naar school gaat?’ vroeg mijn moeder aan hem.

‘Ja, het is niet echt te combineren met een gewone baan helaas, bovendien is het straks weer kouder en gaat er toch niemand meer zwemmen. Mijn ouders storten elke maand een bedrag op mijn rekening om mezelf van te onderhouden en ik hoop ze dat na mijn opleiding deels terug te betalen.’

Ik wist van Mare dat hun ouders superrijk waren en dat hij het echt niet hoefde terug te betalen, maar Lars had een hekel over opscheppen over geld en wilde niet teveel geld van zijn ouders aannemen.

Toen we afscheid hadden genomen van mijn moeder, reed ik met hem mee terug naar het strand. Hij parkeerde zijn auto langs de boulevard en we stapten samen uit. Hij pakte zijn tas uit de kofferbak en sloeg hem over zijn brede schouders. Hij duwde me zachtjes tegen de auto aan en zoende me.

‘Zie ik je vanavond weer?’ vroeg fluisterde hij.

Ik knikte en gaf hem nog een kus.

Toen hij wegliep, draaide hij zich nog één keertje om en zwaaide naar me. Ik zwaaide terug en keek hem na. Mijn lippen tintelden en ik glimlachte. Ik had het echt getroffen met een man zoals hij en ik realiseerde me dat ik echt heel gelukkig met hem was. Ik draaide me om in de richting van mijn appartement, toen ik ineens iemand op een afstandje zag staan die ik herkende. En mijn hart begon meteen als een razende tekeer te gaan.

meteen verder lezen? je koopt het boek hier!

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.