9 jaar samen!

by Tamara

Het is vandaag 1 juni! Een datum die 9 jaar geleden op 1-06-06 ineens een hele andere betekenis kreeg! Namelijk toen Richard me ergens midden in de nacht, per sms ( we hadden nog niet eens whatsapp toen) vroeg, of we niet wat meer konden zijn dan alleen vrienden.

In deze blog vertel ik jullie over onze ontmoeting, de moeilijke tijden die we doormaakten, de geboorte van onze kinderen en hoe hij me ten huwelijk vroeg!

DSC_4977

Op het moment dat hij me dat vroeg kenden we elkaar  nog niet eens zo heel erg lang, ik ging door een moeilijke periode met mijn moeders ziekte en was mezelf een beetje kwijtgeraakt. Thuis wilde ik niet zijn, op school ging het niet goed en dus was ik vaak weg met vrienden of zat ik op mijn kamer te msn-en. (dat was toen echt hip! hahah). Ergens begin 2006 kregen we een puppy en dus kregen we veel puppykraamvisite! Toen ik voor de grap zei dat ik echt eens een vent nodig had, kreeg ik een lijstje met email-adressen van een vriendin en daar stond ook een zekere Richard op. We raakten wat aan de praat (op msn dus he?) , maar stiekem vond ik het een enorme kwal met zijn gladde praatjes.

Na een tijdje praten kregen we wel wat normalere gesprekken, maar het bleef een beetje raar, tenslotte was hij ook al 20 en ik net 15.

Tot ik me samen met een vriendin eens erg verveelde en voor de grap een smsje stuurde of hij wilde afspreken. Nou dat wilde hij wel! Ook toen vond ik het een beetje een vreemde vent, met zijn rare accent, maar ik begon hem wel steeds leuker te vinden!

We zijn pas echt naar elkaar toegegroeid toen mijn moeder haar eerste ‘poging’ deed. Ookal kenden we elkaar nog niet heel erg goed, hij steunde mij ontzettend in die vreselijke periode en tijdens de moeilijke periode daarna. Vaak heb ik me afgevraagd waarom hij niet gewoon wegging en niet gewoon een meisje zocht dat niet zo’n belabberde thuissituatie had. Maar hij bleef en daar ben ik hem nog steeds dankbaar voor!

CIMG0872

guppies

Toen mijn moeder weer opgenomen moest worden, mocht ik tijdelijk bij mijn tante logeren helemaal aan de andere kant van het land en daar merkte ik pas dat ik hem echt miste, dolbij was ik dan ook met dat smsje op 1 juni 2006 om 2 uur snachts!

CIMG3791

De enige foto van een dronken Tamara die je oooooit gaat zien! (waarom plaats ik dit nou weer.. zucht)

In de jaren daarna groeiden we ontzettend naar elkaar toe en waren we onafscheidelijk. We gingen beide naar school, werkten, gingen op vakantie en deden alles wat we leuk vonden, tot we in 2010 na vier jaar toe waren aan wat serieuzers en op huizenjacht gingen en een huis kochten. In dat jaar raakte ik ook zwanger van Maxim, ons eerste kind samen!

1203289030_5_Kk7c

Maxim en een hele verliefde papa!

Kort na de bevalling van Maxim overleed mijn moeder, een ervaring die mij heel erg veranderd heeft en waar hij me echt doorheen gesleept heeft. Ze zeggen wel eens dat liefde je dichtbij elkaar brengt, maar verdriet en moeilijke dingen nog meer en bij ons klopt dat ook echt!

Op 22 augustus 2012 waren we op vakantie, samen met wat familie. Ik was toen 16 weken zwanger van Floris!  S’avonds gingen we nog een stukje wandelen, we kwamen bij een hele lange steiger waarbij je het meer daar op kon lopen en aan het einde van die steiger ging hij op zijn knieën en vroeg hij me ten huwelijk, met een prachtige ring! Iets wat hij al een hele tijd aan het voorbereiden was en waarvoor hij zelfs mijn vader om mijn hand had gevraagd! (als je iets doet, doe het dan goed! )

image

De ring!

Op 22 februari 2013 verwelkomden we onze tweede zoon Floris en gingen we voortaan met zijn viertjes door het leven!

DSC_0223

Mijn 3 mannen!

Ik genoot ontzettend van mijn drie mannen, maar toch kriebelde het bij mij om het nog 1 keertje te proberen. Richard wilde eerst niet en toen ik na een tijdje ook begon te wennen aan het idee dat ons gezin zo compleet was en me er weer op verheugde om aan het werk te gaan of naar school, testte ik op 30 oktober 2014 positief. Een derde kindje was onderweg!

Een beetje een moeilijke periode volgde, omdat ik tijdens deze zwangerschap ontzettend veranderde door de hormonen en zacht gezegd echt een onuitstaanbaar kreng tegen hem was.

Als je mij in de zomer van 2006 had verteld dat ik nu 9 jaar later verloofd zou zijn en bijna drie kinderen zou hebben van die jongen met dat lange haar en die rare praatjes, had ik je uitgelachen! Maar echt, ik ben ontzettend blij met hoe het allemaal gelopen is en ik hoop op nog heeeeel erg veel mooie jaren!

674375814_5_yvtJ

Tot we samen oud en gerimpeld op een bankje kunnen bekvechten over de afstandbediening!

Misschien vind je dit ook leuk

26 comments

Saskia Hippyhappymommy 2 juni 2015 - 11:22

Gefeliciteerd. Jullie zijn een superleuk stel.

Reply
Rory 2 juni 2015 - 10:46

Wat mooi. Krijg er tranen van in mijn ogen. En wat een prachtige foto!!!! (de laatste. Allemaal zijn ze leuk. Maar die laatste is echt heel mooi).

Reply
Tim Beerendonk 2 juni 2015 - 08:16

leuk en aangrijpend stukje. Verl geluk met jullie gezinnetje 🙂

Reply
Mamablogger 2 juni 2015 - 05:55

Wat een mooi verhaal! Jullie zien er heel gelukkig uit

Reply
Divine Vitalityy 2 juni 2015 - 00:14

Wow wat een bijzonder verhaal, wel heftig wat je allemaal hebt meegemaakt meid. Gelukkig heb je een lieve man die je steunt!

Reply
lin 1 juni 2015 - 22:32

Wauw super leuk om te lezen en gefeliciteerd!

Reply
Nicole 1 juni 2015 - 16:32

Wat een prachtig verhaal en het mooie is dan ook nog dat het niet eens een verhaal is, maar werkelijkheid voor jou! Echt heel erg mooi 🙂

Reply
Daniëlle 1 juni 2015 - 16:07

De liefde is zo mooi! Geniet er maar van. Straks met jullie derde kindje erbij. Prachtig!!

Reply
Monique 1 juni 2015 - 15:59

Wat een mooi verhaal om te lezen! Gefeliciteerd samen!
En ze leefden nog lang en gelukkig moet er onder staan. Jullie zijn een mooi stel!

Reply
Linda 1 juni 2015 - 15:04

Wat een mooi verhaal, fijn dat hij je zo gelukkig maakt. Dat er nog heel wat jaartjes, en een mooie bruiloft, mogen volgen.

Reply
Donald 1 juni 2015 - 15:00

Van harte gefeliciteerd met elkaar en ik hoop dat jullie nog vele, zo niet alle, jaren samen zullen slijten!
Wacht alleen nog op het moment dat het eindelijk van het “boterbriefje” gaat komen, maar ik ben kennelijk daarin nog wat ouderwets! Hoop dat jullie samen (zo meteen met z’n vijven…!) blijven bouwen en groeien en van elkaar blijven genieten, want jullie zijn werkelijk een prima stel!

Reply
Josan 1 juni 2015 - 14:29

oh wat lief! van harte gefeliciteerd!

Reply
Nicky 1 juni 2015 - 13:38

Mooi geschreven en leuk om jullie verhaal te lezen. Ik wens jullie nog vele gelukkige jaren samen, dat jullie maar samen oud mogen worden!

Reply
Cassandra 1 juni 2015 - 12:36

Sinds de zwangerschap en bevalling ben ik een emo muts geworden en ik moet dan dus ook bekennen dat ik dit lieve stuk met een brok in mijn keel heb gelezen. Sommige dingen in jullie relatie voelt als een herkenning, wij hebben ook intens moeilijke momenten meegemaakt waarbij ik idd ook soms dacht waarom ga je niet naar een zorgeloos meisje met een normale thuissituatie. Maar het feit dat hij zo vecht voor mij doet mij iedere keer weer smelten. Echt liefde is voor elkaar door het vuur gaan in goede en slechte tijden. Wat hebben we het toch eigenlijk goed hé met die mannen van ons! Gefeliciteerd lieverd en Dikke kus

Reply
Jennifer 1 juni 2015 - 12:30

Leuk om te lezen hoe het gegaan is!

Reply
maloubeld 1 juni 2015 - 12:30

Wat mooi geschreven zeg! En gefeliciteerd 🙂

Reply
Sylvie 1 juni 2015 - 11:14

Met mijn gluurdrang de eerste blog die ik vandaag open uit mijn bloglovin mail 🙂 Heel erg lief geschreven!

Reply
Jeanine 1 juni 2015 - 10:39

Zucht, wat een mooi verhaal! En wat een leuke foto’s! Dat is echte liefde , er voor elkaar zijn in goede en slechte tijden … Gefeliciteerd en op naar een oud en gerimpeld leven ( hopelijk duur dat nog heel erg lang)

Reply
janske 1 juni 2015 - 10:30

Wat mooi! En als ultiem cadeau nog een kleine spruit er bij 🙂 Geniet van elkaar op deze speciale dag!

Reply
Bregje 1 juni 2015 - 10:27

Wat een lief verhaal! Gefeliciteerd met jullie jubileum, wie weet wordt t vandaag bekroond met de geboorte van nr 3 😉 Fijne dag samen!

Reply
Olga 1 juni 2015 - 10:27

Wat een lief verhaal! X

Reply
Madelaine 1 juni 2015 - 09:46

Ahw wat een leuk en lief verhaal! Jullie staan wel heel leuk samen hoor. Ziet er uit als een topstel. Ik heb mijn vriend leren kennen bij het autowassen en vond hem een arrogante kwal. Nu anderhalfjaar later ben ik zwanger van hem en kan ik niet gelukkiger zijn.

Reply
Karin 1 juni 2015 - 09:08

Ahhh wat lief Tamara!
Ik gun jullie alle geluk van de wereld, dat heb je verdiend!!

Reply
Nanouk 1 juni 2015 - 09:05

Gefeliciteerd! Wat een mooi verhaal, ondanks de erg verdrietige dingen die je hebt meegemaakt. Maak er een mooie dag van samen!

Reply
Thea van Galen 1 juni 2015 - 08:39

Gefeliciteerd! Dat er nog maar vele mooie jaren mogen volgen!
mooi om jullie verhaal te lezen! En de foto’s erbij zijn ook leuk!
Fijne dag vandaag!

Reply
Saskia 1 juni 2015 - 06:28

Super leuk om jullie verhaal te lezen en mooie foto’s ook van jullie! Gefeliciteerdmet jullie 9-jarig samenzijn!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.