6 tips om meer water te drinken.

by Tamara
tips om genoeg water te drinken

Ik dronk eigenlijk altijd veel te weinig en wat ik dan binnenkreeg was meestal niet echt gezond. Pas sinds een paar maanden lukt het me om elke dag genoeg water binnen te krijgen en ik merk het zo goed aan mijn lichaam! Als ik een keer minder water binnenkrijg merk ik het ook meteen, dan heb ik namelijk ook echt dorst. Hoe ik van een amper water drinker in een water zuiplap veranderde? Ik geef je in dit artikel 6 tips om meer water te drinken.

Waarom water drinken en hoeveel?

Het wordt je eigenlijk al jaren ingehamerd. Je moet 2 liter water per dag drinken. Nou ik zal je vertellen, er zijn niet heel erg veel mensen die elke dag 2 liter water naar binnen klokken. Maar dat geeft ook niet, want de bedoeling is dat je twee liter vocht binnenkrijgt.  Nu zit er in bijvoorbeeld fruit en sommige groenten ook heel veel water en mag je dingen zoals thee en ander drinken ook mee tellen, dus dan loopt het wat sneller op. Begin dit jaar besloot ik mijn leven een beetje om te gooien en gezonder te worden. Voor mij betekende dat stoppen met bijvoorbeeld frisdrank en kant en klare sapjes uit pak. Momenteel drink ik eigenlijk alleen nog maar water en thee en hoewel het heel erg wennen was, bevalt het eigenlijk prima. Het was eerst wel even saai om wanneer we uit eten gingen water te bestellen, maar inmiddels weet ik niet beter. Ik zit ook ruim op die 2 liter water per dag en in dit artikel deel ik 6 tips om meer water te drinken met jullie die bij mij heel goed helpen.

Start de dag met een beker water.

Het was even een kwestie van mezelf aanleren, maar inmiddels lukt het me om elke ochtend als ik wakker word een grote beker water leeg te drinken. Ik ben niet zo’n ontbijter en ik vind het heel erg fijn dat ik op deze manier toch wat binnenkrijg voordat ik op de fiets stap. Wanneer ik dan terugkom ga ik meestal even rustig ontbijten.

Drink water bij elke maaltijd.

Dit scheelt echt heel erg. Ik zet tegenwoordig gewoon bij elke maaltijd een groot glas water op tafel en die komt vrijwel altijd wel leeg!

Gebruik hervulbare flesjes of bekers.

Ik ben dol op de bekers van Body&Fit, ze hebben bekers van 400 ml en die vul ik een paar keer per dag, Daarnaast heb ik een bidon die ik klaarzet als ik ga sporten en als ik ergens naartoe ga neem ik mijn dopper mee.

Gebruik een app.

Er zijn diverse apps die je er om de zoveel tijd aan herinneren dat je water moet drinken. Erg handig!

Varieer met water.

Water kan na een tijdje een beetje saai worden, maar ook met water kun je gelukkig een heleboel varieren. Wat dacht je bijvoorbeeld van water met sinaasappel? Of water met komkommer en citroen? Echt heerlijk verfrissend!

Hou bij hoeveel je al gedronken hebt.

Hier heb je ook bepaalde apps voor waarin je invult hoeveel je gedronken hebt die dag.Zo kun je heel erg makkelijk bijhouden of je genoeg water hebt gedronken!

 

heb jij nog tips om genoeg water te drinken? Ik ben heel erg benieuwd!

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Angelique 2 mei 2018 - 12:45

Ik gebruik inderdaad ook een grote fles die ik overal mee naar toe sleep. Mijn tip was inderdaad ook om met smaakjes te werken. Aardbei of perzik erin is ook erg lekker. Verder heb ik altijd een kan water koud staan, mocht ik dan echt koud water willen dan is het er gewoon. Zo krijg ik ook de kleine man aan het water

Reply
Willemieke 30 april 2018 - 10:07

Wat nog lekkerder is (vind ik), is om citroen of sinaasappel in schijfjes in te vriezen en dan in je waterkan te gooien. Koud én smaakje in één!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.