7 Bizarre feitjes over de zwangerschap!

by Tamara

Omdat mijn vorige artikel met feitjes zo leuk ontvangen werd er er heel veel gereageerd werd met dat jullie graag meer feitjes wilden, vandaag weer een blogje met allemaal leuke feitjes! Ik heb voor jullie een aantal bizarre feiten over zwangerschap verzameld, sommige wist ik zelf nog niet eens en ik vind het altijd weer grappig om zulke dingen te ontdekken. Dus ben jij benieuwd hoelang de langste zwangerschap duurde of hoeveel baby’s al tandjes hebben bij de geboorte? Kijk dan snel mee!

Waarom ruik ik nou alles?

Als je zwanger bent dan ruik je veel meer dan wanneer je niet zwanger bent. Vooral bij Lauren had ik hier erge last van en vond ik het heel erg vervelend aangezien ik toch al van alles misselijk werd. Maar weet je dat er een hele goede reden is dat je zo goed ruikt? Het werkt namelijk als een soort veiligheidsmechanisme. Doordat je beter ruikt, ruik je het bijvoorbeeld eerder als eten bedorven is en dus niet veilig!

De langste zwangerschap ooit.

Een gemiddelde zwangerschap duurt 9 maanden, sommige zwangerschappen duren korter, maar meestal duren ze echt niet langer dan 42 weken. Toch is er een vrouw die meer dan een jaar zwanger is geweest! Ze heette Beulah Hunter en haar zwangerschap duurde een jaar en 10 dagen. Het meisje werd tot iedereens verbazing gewoon gezond geboren en was daarmee de eerste baby die zolang in de baarmoeder had gezeten en nog leefde!

Vrouwen met veel maagzuur krijgen een baby met veel haar.

Ik was ervan overtuigd dat het een fabeltje was, maar toch is het echt waar! Wanneer je tijdens je zwangerschap heel veel last van maagzuur hebt, is er een dikke kans dat je baby geboren wordt met veel haar. In je zwangerschap maak je extra van de hormonen oestrogeen en progesteron aan. Deze zorgen voor een snelle haargroei bij je baby, maar ze zorgen er ook voor dat de spier van je slokdarm zich ontspant. Normaal is deze altijd aangespannen zodat het zuur uit de mag niet weer de slokdarm in kan lopen en wanneer de spanning eraf is krijg je dus last van maagzuur.

Geboren met een tand.

Misschien heb je er wel eens van gehoord dat er een baby met een tand geboren is. En hoewel het heel erg zeldzaam is, het gebeurd wel! 1  op de 2000 baby’s wordt namelijk geboren met een tandje. Wel is het zo dat dat tandje vaak een onvolgroeide wortel heeft waardoor hij eruit gehaald moet worden.

Je hart groeit als je zwanger bent.

En niet alleen van liefde, maar vooral van de extra hoeveelheid bloed die je als zwangere vrouw aanmaakt. Het hart van een zwangere vrouw moet 1.5 tot 2 liter meer bloed verwerken dan wanneer ze niet zwanger is.

Baby’s zo groot als een varken.

Oké, natuurlijk  niet de hele zwangerschap. Maar als bevruchtte eicel zijn mensenbaby’s even groot als de baby van bijvoorbeeld een varken, konijn of walvis. Of nouja groot, vooral heel klein! Deze cel is namelijk maar 0.2 mm.

Over eicellen gesproken.

Meisjes worden geboren met de complete voorraad eicellen waar ze hun hele leven mee moeten doen. De afbraak van die eicellen gaat in het begin een stuk sneller dan op de leeftijd dat de eicellen ook daadwerkelijk bevrucht kunnen worden. Je wordt geboren met ongeveer een miljoen eicellen en wanneer je voor het eerst ongesteld wordt, heb je er ongeveer nog 400.000 over.

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke feitjes te vinden over zwangerschap! Ken jij nog een leuke die hierboven nog niet vermeld staat?

Misschien vind je dit ook leuk

25 comments

Liess 24 februari 2016 - 17:02

Ik wist de meeste feitjes op t maagzuur na…. allemaal hartstikke leuk dat als je veel maagzuur hebt je baby veel haar heeft, maar mijn dochter was zo kaal als een voetbal. De maagzuur was dan ook wel mn eigen schuld, want ben de hele zwangerschap verslaafd geweest aan jus dorange en pepermunt lol.

Reply
Jodi 20 februari 2016 - 18:02

Die eicellen vind ik toch iets fascinerends. Wat nou als je 5 keer zwanger bent duur het dan ook 5×9 maanden langer voordat je in de overgang gaat dan wanneer je nooit zwanger wordt?
Of ga je niet in de overgang doordat je eicellen op zijn maar door iets anders?

Reply
Michelle 20 februari 2016 - 12:26

Een jaar lang zwanger zijn: HOE DAN? Dat van die tandjes heb ik inderdaad vaker gehoord. Wetenschappelijk gezien kan ik me best voorstellen dat de kans groter is op een baby met veel haar als je last hebt van maagzuur. Een grotere kans wil natuurlijk niet meteen zeggen dat het bij iedereen zo is! Ik heb er één week last van gehad, verder helemaal niet, dus ik ben benieuwd!

Reply
Karlien 20 februari 2016 - 11:54

Grappige weetjes 🙂

Reply
Carlijn 20 februari 2016 - 07:07

Grappige weetjes! Geboren met tandjes heb ik vaker gehoord, maar dat maagzuur lijkt me eerder toeval.

Reply
Anoniem 19 februari 2016 - 23:33

Wat een onzin…… heb 2 keer heel veel last van maagzuur gehad en allebei mn dochters geboren zonder haar

Reply
Jessica 19 februari 2016 - 20:00

Leuk om te lezen!
Bij de zwangerschap van mijn zoontje had ik helemaal geen maagzuur, maar hij werd met een hele pruik haar geboren. Met 6weken oud zat ik al met hem bij de kapper.
Bij deze zwangerschap heb ik heel veel maagzuur, ben benieuwd of ze veel haartjes heeft als ze volgende maand geboren word..

Reply
Mathiske's mama blog 19 februari 2016 - 14:45

Veel maagzuur gehad, nu een baby van 7 maanden en de 3e afspraak bij de kapper is gepland. En in de omgeving zie ik t ook veel, mama’s met veel last van maagzuur baby’s met veel haar.

Reply
haia 19 februari 2016 - 09:30

Ben ook benieuwd naar dat kopje haar nu. Al de broers hadden bij de geboorte een goed kopje haar en ik veel last van maagzuur tijdens de laatste maanden. Nu even kijken bij mijn meisje want nu ook weer elke avond last van maagzuur. Zal nog eens checken bij mijn schoonzus haar baby had bij de geboorte heel weinig haar.
9 mnd. is voor mij toch genoeg hoor, kan nu al niet wachten tot het april is om m’n prinsesje in mijn armen te nemen.

Reply
SaSiBeau 19 februari 2016 - 13:53

dat klopt langs geen kanten, ik had er geen last van en twee keer een vol kopke haar bij men zoons

Reply
Wilmaaa 19 februari 2016 - 08:43

Heel erg bijzonder, ik las eerder al een keer over een baby die geboren was met tandjes. Ze snapte maar niet dat borstvoeding geven zo zeer deed en kwam erachter dat haar baby al veel tandjes had, apart hoor.

Reply
Nesrin 19 februari 2016 - 08:28

Langer dan een jaar zwanger? Hoe dan? Ik heb nu zoveel vragen hierover 😉

Reply
Lilian 19 februari 2016 - 08:19

Jeetje zeg! Een jaar zwanger zijn, ik had met 37 weken al zoiets van nou nu is het al wel weer genoeg geweest! Zeker leuk om te lezen.

Reply
Linda 19 februari 2016 - 07:52

Whoa! Dat van die eicellen wist ik niet!!

Reply
Jolanda 19 februari 2016 - 07:51

Bij mijn 4 vorige zwangerschappen flink.last van maagzuur gehad en inderdaad hadden ze alle 3 (vooral de meisjes) een flinke bos haar. Nu bij de 4e zwangerschap weer enorm last van maagzuur dus ik ben benieuwd ?

Reply
Nicole 19 februari 2016 - 07:48

Die van dat maagzuur geloof ik niet helemaal hoor! Ik heb nooit maagzuur gehad en dat kind van ons had me toch een bos haar!

Reply
Lonneke 19 februari 2016 - 07:35

Haha een baby die geboren wordt met een tand, het lijkt me vreselijk als je borstvoeding geeft dan heb je meteen in het begin al de jackpot, haha!

Reply
demallemolenmoeder 19 februari 2016 - 07:31

Leuk.om.te lezen. Al klopt die van het maagzuur niet. Ik had bijna geen last van maagzuur en mijn dochter had een flinke bos met haar.

Reply
Bregje 19 februari 2016 - 07:14

Poeh hee een jaar zwanger zijn! Waarom zou je het kindje laten zitten? Hier ook maagzuur en een kale baby, dus die geloof ik niet helemaal ?

Reply
Kim 19 februari 2016 - 07:13

Ik ben heel benieuwd of bij ons het maagzuur verhaal gaat kloppen. Heb vooral aan het eind van mijn zwangerschap veel last van maagzuur gehad, dus ben benieuwd hoeveel haar onze kleine straks heeft 😉

Reply
Simone 19 februari 2016 - 07:06

De langste zwangerschap ooit, daar wist ik niks van. En ook van het maagzuur niet.

Reply
Josan 19 februari 2016 - 06:28

Dat van dat maagzuur klopt hoor kan ik je na 3 zwangerschappen zeggen. Alle meiden hadden een bos haar 🙂

Reply
Charlotte 19 februari 2016 - 06:18

Wauw, een jaar lang zwanger zijn … pff… Ik had gelukkig geen last van maagzuur maar toch een baby met veel haar (jeej) 🙂

Reply
Simpel, met een snufje liefde 19 februari 2016 - 06:16

Leuk om te lezen. Die van de reuk wist ik al, de rest nog niet.

Reply
Channa 19 februari 2016 - 06:11

Dat maagzuur verhaal klinkt meer als een fabel. Hier ook best wel last van gehad en Fenna had amper haren 😉 en meer dan een jaar zwanger zijn pfff, alsof negen maanden niet al erg genoeg is haha.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.