5 snelle beautytips voor moeders die altijd haast hebben.

by Tamara
snelle beautytips

Wie mij kent of in hetzelfde dorp woont als ik, ziet me vast heel vaak met een oververhit hoofd en met wallen van mijn kruin tot mijn tenen op de fiets rondracen met 3 kinderen in de bak en een dikke bollie babybuik haha. In de ochtend is het hier altijd heeeel erg haasten, zeker omdat de jongens hier op twee verschillende scholen zitten en tja. Dan schiet mijn persoonlijke verzorging er nog wel eens bij in. Toch vind ik het heel erg belangrijk om er verzorgd uit te blijven zien, alleen heb ik niet echt veel tijd om bijvoorbeeld om de paar dagen mijn nagels te lakken of elke dag mijn haar te wassen. In dit artikel laat ik 6 snelle beautytips zien, voor moeders die altijd haast hebben.

6 snelle beautytips voor moeders die altijd haast hebben.

Verzorgde handen.

Ik vind verzorgde handen echt heeeeeel erg belangrijk. Echt, ik vind het vreselijk als mijn nagels niet gelakt zijn of dat ze bijvoorbeeld afgebroken zijn. Ik merk ook echt dat ik mijn handen verstop als mijn nagels er niet netjes uit zien. Nu heb ik van mezelf gewoon hele lelijke nagels. Mijn nagels zijn heel hard en dat is heel fijn, maar ze hebben een hele lelijke vorm en ik heb een heel kort nagelbed. Zo is mijn duimnagel heel erg breed en die van mijn wijsvinger en ringvinger zijn weer heel erg smal. Om dat een beetje te verbloemen heb ik eigenlijk altijd donkere nagellak op. Maarja, gewone nagellak ligt er heel snel vanaf, dus heb ik vaak acrylnagels of wanneer ik geen tijd heb om daarmee bezig te zijn, gewoon plaknagels. Dan heb ik toch zeker ruim een week mooie nagels en daarna werk ik ze een paar keer bij tot ze niet meer mooi zijn of eraf vallen.

Nu ik zwanger ben, blijven de acrylnagels niet meer zo goed zitten en bovendien vind ik die geur nu niet zo fijn om boven te hangen. Plaknagels gaan er toch altijd best snel af, dusja.. Wat blijft er dan over? Ik hoor altijd veel goede dingen over gelnagellak en dan vooral die die je thuis kunt gebruiken. Dus toen ik een beautybestelling bij drogistplein mocht plaatsen, ging ik voor de Sensationnail starter kit. Het is wel een beetje wennen in het begin en het is een tijdrovend klusje, maar dan heb je ook wel nagels die gewoon ruim een week zijn! En kijk, als dat geen snelle beautytips is!

Je haren wassen nog even uitstellen.

Ik was mijn haar zo min mogelijk. Niet omdat ik een hekel heb aan haren wassen, maar wel omdat ik merk dat hoe minder ik mijn haar was, hoe beter het aanvoelt. Oké, dat klinkt een beetje gek. Maar ik heb dus een hele tijd mijn haar elke dag gewassen, echt jaren, totdat ik het ineens zat was. Mijn haar was zo fijn en dun en wilde echt helemaal nergens naar zitten. Ik las overal dat 1 keer per week je haar wassen in principe voldoende is, maar ja, in één keer je haar niet meer gaan wassen, daar wordt niemand vrolijk van. Ik ging dus eerst mijn haar wassen met shampoo zonder troep erin. Zonder siliconen en parabenen. Dat bouwde ik langzaam af tot 2 keer per week en inmiddels was ik ongeveer  1 of 2 keer per week mijn haar met een normale twee in één shampoo. Dat heeft mijn haar zoveel goed gedaan! Ik heb een tijdje de curly girl methode gebruikt om mijn haar te wassen en zelfs in mijn steile futloze haar, kwamen na een tijdje met die methode wassen echte krullen! (als er interesse is wil ik die methode wel eens uitleggen)

Als moeder probeer ik heel soms wel eens een dagje te rekken met haren wassen en dan is droogshampoo echt mijn allerbeste vriend. Ik gebruik nu al een hele tijd die van batiste omdat deze zo heerlijk ruikt, maar wanneer deze op is, pak ik ook wel eens gewoon talkpoeder. Het enige nadeel daarvan is dan weer dat dat een beetje wit blijft.

Een fijne bb cream.

Hebben jullie elke dag zin in foundation en de hele reutemeteut? ik dus niet. Sinds een paar jaar heb ik bb cream ontdekt en zeker in de zomer gebruik ik dat altijd. Dan ben je toch al een beetje bruiner en met het warme weer (waarvoor het nu in augustus wel eens tijd wordt) heb ik niet zoveel zin om met een hele plakkaat op te lopen. Nu mengde ik vroeger wel eens foundation met een beetje dagcréme, maar sinds ik een aantal jaren terug deze bb Cream ontdekte, wil ik eigenlijk niet meer zonder! Hij is alleen alweer bijna op.. en nergens meer te koop volgens mij.

Je gezicht schoonmaken met doekjes.

Ja, ik weet het, het is heel erg slecht, maar als ik make-up draag dan vergeet ik het er wel eens af te halen. Vooral na een hele lange dag poets ik dan even snel mijn tanden zonder in de spiegel te kijken en dan vergeet ik vervolgens gewoon mijn make-up eraf te halen. Heel fijn als je dan de volgende ochtend wakker wordt als een pandabeer! Nu zijn hier in huis vaak een heleboel billendoekjes voorhanden, dus pak ik die wel eens stiekem, alleen wordt mijn huid daar vaan een beeteje geïrriteerd van ofzo? Vooral bij doekjes met veel parfum erin. Dus besloot ik maar eens braaf make-up doekjes te gebruiken. Snelle beautytips voor als je haast hebt, maar niet voor elke dag natuurlijk!

Een snelle routine bedenken.

Wat ook heel handig is, zeker als je je toch graag een beetje wil opmaken, is een snelle routine bedenken. Ik dek dat geen enkele moeder met kinderen die naar de basisschool gaan tijd en zin heeft om in de ochtend uitgebreid te make-uppen. Als ik tijd heb of iets leuks ga doen, kan ik er echt van genieten om een hele tijd te tutten en extra uit te pakken met lippenstift, oogschaduw en eyeliner, maar daar heb ik dus niet zo heel erg vaak tijd voor. Daarom heb ik een vereenvoudigde routine bedacht.

Snelle make-uproutine.

  • Ik heb mijn BB cream boven bij de wastafel staan, ik was mijn gezicht, smeer het snel op en terwijl het een beetje droogt poets ik mijn tanden.
  • Als de kinderen aan het ontbijten zijn doe ik snel een beetje mascara en soms wat oogschaduw op en ik maak mijn wenkbrauwen iets donkerder.
  • Voor ik wegga doe ik nog snel een beetje bronzer of blush op en een geurtje.

Deze routine duurt opgeteld max 3/4 minuten en is dus heel makkelijk uit te voeren. Wat niet wil zeggen dat ik dat elke dag doe, want vaak heb ik gewoon zelfs daar geen tijd voor.

Ben je nog op zoek naar andere 5 minuten make-up looks? Andrea van Trendymommy schreef er een blog over!

Heb jij nog een goede snelle beautytip? En ga je bovenstaande tips toepassen? Laat het me weten in de reacties!

 

Voor deze blog mocht ik een aantal producten uitzoeken bij Plein.nl

Uitgelichte afbeelding Shutterstock.com 

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Rachel 11 augustus 2017 - 09:32

Ik heb lang gel nagellak (voor uv lamp) gebuikt. Inderdaad een uitkomst. Met led heb ik het nog nooit geprobeerd, maar het schijnt hetzelfde te zijn. Ik ben erg benieuwd naar je ervaring.
Ik gebruik nu gellak zonder lamp. Is ook een uitkomst. Nu kan ik een paar dagen doen met mn lakje

Reply
Angelique 11 augustus 2017 - 09:14

Multitasken is hier dé tip. Als ik uitgebreid wil tutten (lees wanneer mn huid écht drama is) doe ik een maskertje op 10 min voor ik onder de douche stap. En zodra ik cremespoeling in doe en dat in laat trekken scheer ik mn benen zodat ik ook die onder de douche kan afspoelen.

Mn nagels lak ik vaak op zondag een uur voor ik naar bed ga. Ik heb laatst de gellak van Catrice ontdekt en die blijft ook zeker een week zitten.

Uitgebreid make-up doe ik eigenlijk alleen als mn vriend thuis is. Mijn dagelijkse make-up bestaat uit eyeliner en mascara en lippenstift. Ik heb mazzel met 1 kind natuurlijk en die kleed zichzelf aan s’ ochtends wanneer ik mij klaar maak.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.