5 redenen waarom grote broers geweldig zijn voor kleine zusjes.

by Tamara

Die kleine dame van mij boft maar, want er zijn volgens mij weinig dingen die leuker zijn voor een klein meisje dan het hebben van een grote broer! En dan heeft Lauren dus dubbel geluk met die twee grote jongens die haar grote broers zijn! Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel even getwijfeld heb of het wel goed zou gaan. Die twee jongens van mij zijn twee handen op 1 buik en zijn de aller aller beste vriendjes, dan zou zo’n klein meisje er wel buiten vallen toch?

Gelukkig is er niets minder waar, vanaf het moment dat we thuis kwamen met Lauren hoorde ze er helemaal bij, ze bewonderden haar, kwamen zachtjes dichterbij en overlaadden haar met kusjes! Vanaf dat moment zijn ze met zijn drietjes onafscheidelijk. Maar waarom is het nou zo leuk voor kleine meisjes om een grote broer te hebben? Dat vertel ik vandaag!

De liefde van een grote broer is onvoorwaardelijk.

Dat betekent dus dat ze beide wonder boven wonder niet eens boos worden als hun kleine zusje hun bouwwerken weer eens sloopt en dat ze wanneer Lauren weer eens begint te gillen omdat haar broers haar eerlijk ingepikte speelgoed afpakken, het zonder mokken weer teruggeven.

Kijk maar uit potentiële vriendjes! Ik heb twee grote broers!

Ken je die scene uit Bad Boys? Dat er een jongen aan de deur komt om de dochter van de agent mee uit te nemen en de vader en zijn vriend hem eens flink bang maken? Nou moet je bij die bodybuilder vader ook nog eens twee broers denken! En drie neefjes (want die heeft ze ook nog) dan hoeven we ons toch nooit meer zorgen te maken?

Ze kan wel wat hebben!

Jongens zijn nou eenmaal wat uhh.. lomper dan meisjes en dus komt het nog wel eens voor dat de jongens wanneer ze weer eens iets te hardhandig aan het stoeien zijn, hun zusje omvergooien. Dan verwacht je dat ze keihard gaat huilen, maar echt! Ik sta er af en toe van versteld wat een bikkel het is. Meestal gilt ze even en gaat ze daarna weer verder met spelen.

Er is meer in het leven dan alleen barbies!

Nu is Lauren nog wel een beetje te klein voor barbies, maar ik hoop toch dat ze later ook wel eens met andere dingen gaat spelen dan alleen dat! Momenteel is ze helemaal weg van de toettoet auto’s van haar broers en zit ze eigenlijk vaker met de hijskranen en graafmachines van de jongens te spelen dan met haar eigen speelgoed ( en geef haar eens ongelijk!)

Er is niemand zo trots als een grote broer.

Het is net of die kleine meid van mij twee persoonlijke supporters heeft. Bij alles wat ze doet wordt ze aangemoedigd door die twee ventjes en als ze weer eens wat nieuws geleerd heeft, dan zie je ze glunderen! Ook moet er aan iedereen verteld worden dat het hun zusje is en dat niet 1 keer, maar meerdere keren! Toen Lauren voor de eerste keer in haar bedje stond, merkte ik dat doordat Maxim in haar kamer: ‘Ohhhhh wat goed van jou! Mooi meisje!’ aan het roepen was!

 

Kortom, mijn kleine meisje heeft het maar getroffen met twee van die broers die haar op handen dragen! Ik weet nog dat ik vroeger heel erg graag een grote broer wilde en Lauren heeft er gewoon twee! Nu maar hopen dat het in de toekomst ook zo goed blijft gaan!

Misschien vind je dit ook leuk

16 comments

Eline 14 april 2016 - 16:20

Jaa grote broers zijn fantastisch! Lauren boft maar met twee van zulke kanjers!

Reply
Birgit 14 april 2016 - 15:12

Heel lief, helaas is het bij ons precies andersom. Broer en kleine zus kunnen absoluut niet met elkaar… 🙁

Reply
Liess 14 april 2016 - 14:56

Wat een geweldige foto ook!!

Reply
Mathiske's mama blog 14 april 2016 - 14:01

Wat lief geschreven! Mijn man en zijn kleine zusje hebben nu nog steeds een goede band, dat was vroeger al zo, dus dat moet goed komen.

Reply
Nicoline 14 april 2016 - 12:43

Wat lief! Ik hoop dat een grote zus in de toekomst ook zo zal zijn 🙂

Reply
Ilse van Kreanimo 14 april 2016 - 09:51

Hier één grote broer die echt zijn job erg goed kent.
Hij ‘bewaakt’ in de binnenspeeltuin.
Breng knuffels als er iemand gevallen is.
Zegt sorry als hij per ongeluk toch iets niet pluis doet…
Het is zo mooi om te zien !

Reply
Michelle 14 april 2016 - 09:30

Wat geweldig dat Lauren zo op handen wordt gedragen door haar twee broers! Ik ben altijd grote zus van een jonger broertje geweest, en eigenlijk was ik net zo’n pitbull. Haha. Als er maar niemand aan mijn kleine broertje kwam. Dat is overigens nog steeds zo, dus wat dat betreft is er in 23 jaar niet veel veranderd.

Reply
Hanna @ eenbezigbijtje.nl 14 april 2016 - 09:21

Grote broers zijn leuk! Ook al heb ik ze zelf niet.. Ik merk het wel aan mijn schoonzusje, zij is de jongste en heeft twee grote broers en die band is toch bijzonder. Ook al vind ik de band met mijn eigen broertje ook bijzonder.

Reply
Lilian 14 april 2016 - 09:04

Super leuk! Het grote broer idee vind ik wel erg leuk! Dat hij altijd op zou komen voor zijn kleine zusje. Zelf hoop ik graag nog een klein zusje voor Jay te krijgen ooit.

Reply
Simone 14 april 2016 - 08:58

Wat leuk en wat goed ook dat ze al zo’n bikkel is. Geloof best dat dat nodig is met twee van die jongens haha. Lijkt me leuk oudere broers.

Reply
Charlotte 14 april 2016 - 07:44

Ah wat lief! Haar vriendjes straks moeten maar oppassen met twee van die grote beschermende broers 😉

Reply
Nicole 14 april 2016 - 07:43

AH schattig! En nu maar hopen dat ze elkaar over 10 jaar ook nog lief vinden 😉

Reply
demallemolenmoeder 14 april 2016 - 07:32

Heel mooi geschreven. Lijkt mij zeker bijzonder. Ik heb een grotere broer maar wij hebben niets met elkaar. Dat kan dus ook nog. Ooit hoop ik dat Julia grote zus mag worden en dat zij wel een bijzondere band op mogen bouwen.

Reply
Channa 14 april 2016 - 07:17

Hier ook een grote broer boot Fenna, zo heb ik het altijd gedroomd. Hoop ook dat ze een hele sterke band krijgen, maar vooralsnog is dat absoluut het geval!

Reply
Elisabeth 14 april 2016 - 07:03

Aaaaah heel mooi beschreven!

Reply
Lonneke 14 april 2016 - 06:36

Super schattig en ik kan alles alleen maar beamen. Ik kom uitveen gezin van 4 kids en nog drie oudere broers boven mij. Super leuk en handig!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.