5 jaar verloofd en nog niet getrouwd.

by Tamara

Gisteren was het 20 augustus, precies 5 jaar geleden was ik zwanger van Floris, waren we op vakantie in Centerparcs en werd ik ten huwelijk gevraagd. Inmiddels zijn we 3 datums, bijna 3 kinderen, een heleboel plannen en 5 jaar verder en zijn we nog steeds niet getrouwd. Waarom we dat nog steeds niet gedaan hebben, hoe het aanzoek ging en of er nog eens een huwelijk aan zit te komen lees je in deze blog.

5 jaar verloofd en nog niet getrouwd.

Als klein meisje droomde ik al over trouwen. Ik heb mijn moeders trouwjurk geërfd en stond daar toen ik nog klein was regelmatig mee voor de spiegel. Op een gegeven moment heeft mijn moeder (die heel erg handig was op de naaimachine) een eigen trouwjurk voor mij gemaakt en zo was  mijn vader elke avond te klos als zijn dochter weer eens met papa wilde trouwen. Toen ik een relatie met Richard kreeg en de jaren vorderden, besloot ik eens te laten vallen dat ik dat wel zag zitten om ooit te trouwen. Hij dacht er hetzelfde over, met nadruk op  ‘ooit’ en ik moet toegeven dat toen we een kind hadden gekregen en een huis hadden gekocht, dat het wel een beetje frustrerend werd dat die vraag niet kwam. Elke keer als ik het erover had, gaf hij aan dat zolang ik erover zeurde, hij het niet zou vragen omdat het dan niet als een verrassing kwam. Dus ik hield wijselijk mijn mond en na nog dik een jaar wachten, kwam daar ineens die vraag.

Het aanzoek.

Ik heb al vaker op mijn blog vertelt over het aanzoek en degenen die het al gelezen hebben scrollen maar lekker door, maar ik blijf het leuk vinden om te vertellen. We waren ruim 6 jaar bij elkaar en ik had inmiddels de hoop wel een beetje opgegeven. We gingen op vakantie en toen Maxim eindelijk sliep, vroegen we aan de mensen die mee waren of ze heel even op konden passen, zodat we even een stukje konden wandelen. Dit deden we thuis ook vaak, elke avond een stukje lopen met de kinderwagen omdat Maxim dan tenminste fatsoenlijk sliep, dus ik vermoedde niks.

Uiteindelijk kwamen we uit bij een hele lange steiger aan een groot meer en helemaal aan het einde va die steiger (die heeeeeel erg wiebelig was en doodeng om overheen te lopen.) ging hij op zijn knieën, inclusief ring. Het bleek dat hij dat al een hele tijd aan het voorbereiden was, de ring had hij al tijden in huis, hij had samen met mijn broertje mijn vader uit een bespreking gebeld met als smoes dat er iets met mij was en hij heeft hem om zijn toestemming gevraagd. Dat moest van mij en hoewel hij het zelf grote onzin vond, gaf hij laatst wel toe dat hij het fijn zou vinden als eventuele toekomstige schoonzoons het ook eerst aan hem zouden vragen voor ze onze dochters ten huwelijk zouden vragen.

5 jaar verder.

Inmiddels zijn we 5 jaar verder. 5 jaar verloofd en nog steeds niet getrouwd, maar waarom niet eigenlijk? Zoals ik al vertelde hebben we een heleboel datums gehad, maar elke keer kwam er iets tussen. Een reorganisatie op zijn werk, een zwangerschap en een flinke dip waardoor we allebei niet wisten of het wel een goed idee was. We hebben regelmatig op het punt gestaan om gewoon op maandagochtend naar het gemeentehuis te gaan, een paar ambtenaren achter hun bureau weg te trekken en het gewoon stiekem te doen, maar ja.. Dat is ook niet iets wat je zomaar even doet.

We hebben een heleboel twijfels, niet over of we het gaan doen, maar wel hoe en wanneer. We hadden het eigenlijk dit jaar op de planning staan, maar toen bleek ik (alweerr) zwanger en zwanger trouwen is gewoon niet ideaal, zeker in mijn huidige gesteldheid zou ik echt amper van de dag kunnen genieten en dat zou zonde zijn.

Ik heb trouwens wel gegrapt dat die verloving na 5 jaar verloopt en ik dan een nieuwe ring wil, maar ik denk niet dat dat hem gaat worden hahahaha.

 

Zijn jullie getrouwd? En zijn er ook meer mensen die een wat langere verloving hebben gehad voor ze daadwerkelijk het ja woord gaven? ( Is er nog hoop voor mij? hahahha) ik hoor het graag van jullie!

uitgelichte afbeelding

Misschien vind je dit ook leuk

16 comments

verloofdgetrouwd 19 juli 2019 - 08:39

Wij zijn inmiddels al 5 jaar getrouwd…maar daarvoor 3 jaar verloofd 🙂 Ook dat gevoel en later het plannen van de bruiloft waren erg fijn om mee te maken!

Reply
Jasmine 1 september 2017 - 09:23

Leuk om te lezen, is het niet zo dat je na een jaar opnieuw gevraagd moet worden? Kijken of hij zijn vorige aanzoek kan overtreffen 🙂

Reply
Yasmin 22 augustus 2017 - 13:56

Bijna 4 jaar getrouwd nu. Mijn aanzoek kwam na 9 jaar wachten. Ik kreeg overige s geen verlovingsring. Dat vond hij ouderwets ^^ De verloving heeft een jaartje geduurd. Ik had lang genoeg gewacht. Het was werkelijk zo’n geweldige en gave dag! Als ik hem over zou moeten doen dan zou ik het precies zo weer doen. En ook met dezelfde man <3

Reply
Jessica 21 augustus 2017 - 22:09

Ja 3 jaar getrouwd inmiddels en nooit verloofd geweest, hoe vind je die! Ik wacht nog steeds dat die op z’n knieen gaat haha… Wij hebben het er toen over gehad, omdat er heel veel geld van mij in het huis zat en ik niet op straat wilde staan als er wat gebeurde, dus toen in 2014 voor de wet getrouwd…. en in 2015 exact een jaar later, echt getrouwd, feest, jurk, foto’s, auto… alles!

Reply
Christa 21 augustus 2017 - 21:33

Wij zijn in augustus 2008 verloofd en in april 2010 getrouwd…
ik ben een controlefreak en een planner, dus alles was gewoon strak ingepland ?

Reply
Simone 21 augustus 2017 - 21:12

Ik ben ook getrouwd, maar niet zo’n lange verlovingstijd haha. We waren eerst van plan om het rustig aan te doen en niet gelijk hetzelfde jaar te plannen, maar dat is uiteindelijk toch gebeurd, dus een beetje het tegenovergestelde van jouw verhaal eigenlijk. Maar na deze zwangerschap komt het vast goed toch! Nu kunnen jullie kindjes het mooi allemaal meemaken en bruidskinderen zijn. Dat is dan ook wel weer heel speciaal lijkt me!

Reply
Leonie 21 augustus 2017 - 14:17

Wij wilden ook liever niet trouwen, toen ineens wel maar alleen samen met familie. Uiteindelijk waren er 80 mensen bij 😉

Reply
Anja 21 augustus 2017 - 12:20

Wij waren trouwdag al aan het voorbereiden toen manlief pas op zijn knieen ging 🙂 Waren maar 3 maanden verloofd en zijn inmiddels al 20 jaar getrouwd

Reply
Isa 21 augustus 2017 - 11:03

Afgelopen mei getrouwd. Vlak na onze verloving kondigde de eerste zich aan. Toen zijn we als een soort ‘tussenstap’ voor het partnerschap gegaan. Gewoon gratis op maandagochtend. Vonden we makkelijker dan van alles te moeten regelen voor de baby en zo zouden we allemaal dezelfde naam hebben 🙂 Uiteindelijk zijn we een week na zijn 1e verjaardag getrouwd. Wij wisten toen al dat we in verwachting zijn van de tweede. Gelukkig zag je daar (nog) niks van in mijn trouwjurk 😉 Nu uitgerekend in december. Dus eigenlijk zijn we dus tussen 2 baby’s in getrouwd, haha.

Reply
Michelle 21 augustus 2017 - 09:08

Nooit verloofd geweest! Wij zijn op een dinsdagochtend gratis getrouwd.. gelukkig stonden wij er allebei hetzelfde in, je trouwt voor en met elkaar, niet voor anderen, waarom dan zo groot en duur feest, waar je toch maar de helft van meekrijgt..

Reply
Tineke 21 augustus 2017 - 08:30

Wij zijn niet getrouwd. We zijn 13 jaar samen. Hij weet dat ik wil maar hij vraagt nooit. We hebben nu een huis gekocht dus we gaan voor een geregistreerd partnerschap gratis op dinsdagochtend. ? Ik blijf mijn eigen naam gebruiken. Als hij wil dat we allemaal dezelfde naam hebben zal hij toch echt op zijn knieën moeten. Haha

Reply
Charlotte 21 augustus 2017 - 08:20

Ik ben op mijn verjaardag 5 jaar geleden ten huwelijk gevraagd en 4 maanden later trouwden we. Ik wilde niet nog heel lang wachten, gewoon meteen aan de voorbereidingen en niet te lang twijfelen over alles. En ik wilde zwanger worden haha.

Reply
Joyce 21 augustus 2017 - 07:47

Hier zat tussen de verloving en ons trouwen 1,5 jaar en dat vond ik lang genoeg haha!

Reply
Brenda 21 augustus 2017 - 07:40

Toevallig heeft vriendlief me vorige week gevraag en is de ring (nog) onderweg. Praktisch als hij is heeft hij me er 1 laten kiezen ?
We hebben het nog niet verteld, we wachten tot de ring er is. Wel hebben we al wat details uitgewerkt en de locatie met datum vastgezet?

Reply
Kim 21 augustus 2017 - 07:00

Wij zijn nu ruim 2 jaar getrouwd. Een heel officieel aanzoek heb ik niet gehad, maar wij hebben er 2 jaar over gedaan om van onze plannen en ideeen tot de trouwdag te komen!

Reply
Josan 21 augustus 2017 - 06:59

Je weet dat ik op een gemeentehuis werk he? Ik hossel je wel even een gratis trouwerij. Ben ook heel goed met ceremoniemeesterschap en bruidsmeisje en zo. Bovendien kost ik niet veel. Kan haast in zo’n jurkje van een klein bruidsmeisje 😉 Joh het is tegenwoordig helemaal hip om een paar jaar te wachten. Je ziet ook wel dat mensen wachten totdat de kinderen echt groot zijn en ook een speciale functie op de dag hebben of dingen kunnen doen. Volgens de kinderen moet ik ooit nog eens echt trouwen. Ze bedoelen met groot feest en witte jurk. Als ik zoiets zou willen, zou ik wachten totdat de jongste ook echt groot genoeg is om het zich te herinneren.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.