5 fouten die ik maakte tijdens het diëten.

by Tamara

Zoals jullie misschien wel weten ben ik begin dit jaar begonnen met afvallen. Na het krijgen van vier kinderen en eigenlijk alles eten wat los en vast zit, vlogen de kilo’s eraan en was ik bijna 100 kilo. Inmiddels zijn we weer op de goede weg. Ik ben nu ruim 15 kilo kwijt en hoewel ik er nog lang niet ben, zit ik wel een stuk beter in mijn vel en vraag ik mezelf regelmatig af waarom ik dit niet jaren eerder heb gedaan. Maar ondanks dat het afvallen best wel goed gaat, zijn er een aantal dingen die ik helemaal fout heb gedaan. Niet alleen tijdens deze poging, maar ook tijdens de pogingen die ik hiervoor wel eens gedaan heb. Van fouten kun je leren en daarom wil ik jullie de fouten die ik maakte tijdens het diëten laten zien!

Teveel verwachten.

Ik denk dat iedereen die op dieet gaat vooral uitkijkt naar dat moment dat je al je kilo’s kwijt bent. Nou dat had ik dus ook vaak, met resultaat dat ik na een dag gezond eten op de weegschaal ging staan en verwachtte dat ik vast wel afgevallen was. Ehh ja Tam, zo snel gaat dat niet. Die kilo’s zijn er in 7 jaar aan gekomen en zijn er heus niet binnen een week weer af.

Het verkeerde dieet kiezen.

Ik heb in het verleden nogal wat diëten geprobeerd. Eén van de eerste dingen die ik geprobeerd had was een superfoods dieet. Dat was een paar jaar geleden toen iedereen ineens aan de lijnzaadsmoothies en tarwegras shotjes ging. Ik at eigenlijk de hele dag niks anders dan smoothies, sapjes en weet ik het. Nou, ik heb het ongeveer anderhalve week volgehouden. Toen begon ik het echt te missen om gewoon op dingen te kunnen kauwen. Het liet me wel inzien dat een dieet met alleen maar vloeibare voedingsmiddelen niks voor mij is.

Nu moet ik zeggen dat ik nu af en toe ook wel eens maaltijden vervang door bijvoorbeeld een eiwitrijke shake. Als ik bijvoorbeeld de dag ervoor veel gesport heb, neem ik in de ochtend wel eens een shake en wat fruit in plaats van yoghurt. Hierin heb je ook veel variatie. Kijk maar eens op de site van Proday naar het proteinedieet. Dit is een dieet waarbij je zo min mogelijk koolhydraten en suikers binnenkrijgt. Dat wil niet zeggen dat je alleen maar shakes loopt te drinken de hele dag, want ook met een proteinedieet is er genoeg variatie mogelijk. Op de site vind je een aantal voorbeelden en pakketten waar je uit kunt kiezen. Ik wil overigens niet zeggen dat je zo’n dieet een hele lange tijd moet volgen. Maar ik ken een aantal mensen waarbij afvallen met shakes heel erg goed geholpen heeft!

Te snel opgeven.

Die houdt een beetje verband met de eerste. Wanneer de kilo’s er niet binnen een bepaalde tijd af waren dat ik er dan geen zin meer in had en ermee stopte. Ik bedenk me net, dat geldt niet alleen voor dieten maar ook voor sporten. Ik kan me nog die ene keer herinneren dat ik een bijzonder vruchteloze poging insanity deed en na de eerste training en flinke spierpijn die daarop volgde, meteen stopte.

Te eentonig eten.

Dat je op dieet bent, hoeft niet te beteken dat je alleen maar komkommers mag eten of zelfs dat je alleen nog maar gezond mag eten. Zoals ik al eens vertelde, houd ik regelmatig cheatdagen omdat ik het anders gewoon echt niet kan volhouden. Ik wil best gezond eten en dat gaat me ook best wel goed af, maar af en toe wil ik gewoon lekker chocola kunnen eten en niet altijd nee hoeven te zeggen tegen taart. eerder verbood ik mezelf dat altijd met als gevolg dat ik het gewoon niet volhield.

Te weinig eten.

Iemand zei ooit eens tegen mij: ‘Als je gewoon de helft eet van wat je nu eet dan val je wel af.’  Nou er zal best wel een kern van waarheid inzitten, maar ik eet sowieso al niet heel erg veel (gewoon normaal dus) en je kunt beter je eetgewoonten aanpassen dan minder gaan eten. Want als je gewoon heel weinig gaat eten dan val je heus wel af, tot je weer normaal gaat eten. Dan kom je weer aan. Helpt dus ook niet!

 

Duss.. Dat waren de 5 fouten die ik maakte bij het diëten! Heb jij ook wel eens zo’n fout gemaakt? En is bovenstaande herkenbaar voor jou?

 

In samenwerking met Proday.

 

 

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Angelique 7 juni 2018 - 08:11

Inderdaad dat eentonig eten. Je bent denk ik toch te gefocust op het ‘gezonde’ daarom heb ik idd ook een cheatday. In het weekend mag ik savonds tijdens mijn avondje tv met de man iets lekkers. Geen hele zak chips natuurlijk maar wel iets ongezonders. Daar kan ik dan ook echt de hele week naar uitkijken en is wel even een soort van hou vast

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.