5 recordbrekende moeders!

by Tamara

Over feitjes schrijven blijft leuk en daarom ging ik ook deze week weer op zoek nar de gekste feitjes! Deze keer heb ik wel een hele bijzondere lijst voor jullie! Namelijk 5 recordbrekende zwangerschappen. Deze zwangerschappen houden het record voor: Zwangerschap met de jongste moeder, zwangerschap met de oudste moeder, moeder met de meeste kinderen, de eerste zwanger man en de draagmoeder et de meeste zwangerschappen! Kijken jullie mee naar het rijtje van deze week?

bron

De allerjongste moeder ooit.

We trappen af met een feitje dat ik zelf eigenlijk best wel heel erg sneu vind. Namelijk de allerjongste moeder ooit. Haar naam was Lina Medina en ze werd moeder op de extreem jonge leeftijd van 5 jaar, 7 maanden en 21 dagen. Op deze piepjonge leeftijd schonk zij op 14 mei 1939 het leven aan een gezonde zoon. Lina en haar ouders wisten eigenlijk tijdens haar hele zwangerschap niet dat ze in verwachting was, totdat ze met haar naar de dokter gingen. De buik van Lina bleef groeien en haar ouders vermoedden dat ze een tumor in haar buik had. Echter bleek dat ze toen al 7 maanden zwanger was.

1,5 maand na deze ontdekking beviel ze door middel van een keizersnede van een gezonde zoon genaamd Gerardo. De reden dat het mogelijk was om op zo’n jonge leeftijd zwanger te raken, was te wijten aan het feit dat Lina een verstoord hormoonstelsel had, waardoor ze met 8 maanden al ongesteld werd en had zij op haar 5e al borsten.

Hoe zo’n jong meisje nou zwanger kon worden? In kleine dorpjes, zoals het dorpje waar Lina en haar ouders woonden, werden vaak dorpsfeesten gehouden waarbij veel vrouwen en kinderen misbruikt werden. de biologische vader van het kind is dus ook nooit gevonden.

De alleroudste vrouw die voor het eerste moeder werd.

Van de allerjongste naar de alleroudste moeder. Dit was de uit India afkomstige  Rajo Devi Lohan. Na meer dan 40 jaar te hebben gewacht op de geboorte van haar eerste kind, beviel zij in november 2008 van een dochter. Ze was op dat moment 70 jaar oud. De zwangerschap en bevalling gingen niet zonder slag of stoot Op haar 69ste raakte ze doormiddel van ivf in verwachting en overleed bijna bij de geboorte.

De moeder met de meeste kinderen.

Zou jij wel een groot gezin willen? Nou, deze vrouw heeft het begrip groot gezin wel heel erg letterlijk genomen. De uit Rusland afkomstige Valentina Vassilyeva heeft namelijk samen met haar man in totaal 69 kinderen gekregen! Dit wil niet zeggen dat ze ook 69 keer bevallen is, want haar gezin bestaat uit 16 tweelingen, 7 drielingen en 4 vierlingen. Ze staat in het Guiness Book of Records omschreven als de meest vruchtbare vrouw ter wereld.

Een zwangere man?

Iedereen heeft denk ik wel eens van het verhaal van Thomas Beatie gehoord. Hij staat namelijk bekend als de allereerste zwangere man. Thomas is geboren als vrouw en ondanks dat hij wel een borstamputatie en hormoonbehandelingen ondergaan heeft en dus qua uiterlijk op een man lijkt, heeft hij zijn vagina en baarmoeder gewoon behouden zodat hij later wel eigen kinderen zou kunnen krijgen. Dit is ook gelukt want door middel van een eitje van zijn eigen vrouw en een spermadonor hebben Thomas en zijn vrouw Nancy 3 kinderen in 3 jaar gekregen.

Draagmoeder die de meeste kinderen droeg.

Draagmoeder zijn is iets dat ik nooit zou kunnen doen, maar ik vind het altijd ontzettend knap als vrouwen dat kunnen. Er is 1 moeder die het record draagt voor het vaakst een kind voor een ander dragen. Carole Horlock was namelijk in 13 jaar 12 keer draagmoeder. Dit was echter nooit de intentie van Carole, want ze had het idee om maar 1 keer draagmoeder voor iemand te zijn en daarna niet meer. Naar verluidt kreeg ze tot wel 40.000 dollar per zwangerschap, maar dit heeft ze zelf nooit bevestigd.

Misschien vind je dit ook leuk

16 comments

Simone 5 maart 2016 - 07:39

Ja dat meisje van vijf…. maar 12 keer draagmoeder in 13 jaar. Das niet niks! Goeiemorgen zeg!

Reply
Sam 4 maart 2016 - 16:27

Poe, dat jongste moeder ‘record’ (ik vind dat iets te feestelijk klinken…) overschaduwt de andere weetjes nogal. Ik ben er gewoon misselijk van! Wat afschuwelijk zeg.

En 69 kinderen, wow!! Haha! Ik zou er best nog een paar willen, maar dat gaat me wat ver 🙂

Reply
Channah 4 maart 2016 - 12:21

Ik vind dat verhaal van die jongste moeder altijd heel erg heftig, misschien een hele andere tijd, maar toch kan ik me niet voorstellen dat iemand een meisje van 5 zou misbruiken.. Rare wereld leven we in. En die vruchtbaarste vrouw van de wereld, mijn hemel, wat een kinderen!

Reply
Kelly 4 maart 2016 - 10:59

Geniaal om te lezen! !!! Wel bizar om te lezen over dat 5 jarige meisje.. Of op 70 jarige leeftijd nog een kind.. Erg leuk deze weetjes!

Reply
Jodi - liefthuis 4 maart 2016 - 10:50

Wauw die vruchtbare vrouw. Ongelofelijk zij heeft gewoon nooit maar 1 kind gedragen. Ben stiekem wel benieuwd hoe haar buik er uit ziet en zou ze alle kinderen uit elkaar kunnen houden?

Reply
Leonie van Mil 4 maart 2016 - 10:05

Wauw wat een bizarre verhalen. Vooral van de jongste moeder. Dat het überhaupt kan en zielig dat het is gebeurd. Arm kind.

Reply
Marijke 4 maart 2016 - 09:53

Vreselijk die jonge ‘moeder’. Dorpsfeesten waar vrouwen en kinderen misbruikt werden. Echt vreselijk dat dit soort dingen 🙁

Reply
Michelle 4 maart 2016 - 09:37

Jeetje die van dat meisje.. Word ik inderdaad ook een beetje griezelig van. Onvoorstelbaar!

Reply
Wilmaaa 4 maart 2016 - 09:17

Heel erg hoor voor zo´n klein meisje, verder kende ik ze al van een blog van Everyday-life 😉

Reply
Anna 4 maart 2016 - 07:33

Ohhh, dat meisje…. Zo sneu!

Reply
Bianca Schrijft 4 maart 2016 - 07:08

Dit zijn stuk voor stuk bizarre feiten/weetjes. Al wilde ik sommige misschien liever niet weten. 🙁

Reply
Nicole 4 maart 2016 - 07:07

Had toevallig laatst een blog met precies dezelfde moeders. Had alleen die jongste eruit gelaten omdat ik het te erg vond. Arm meisje.

Reply
Charlotte 4 maart 2016 - 06:43

Arm kind! Echt vreselijk!

Reply
Simpel, met een snufje liefde 4 maart 2016 - 06:42

Zo, dat grote gezin!!! Niet normaal! Zo vaak zoveel meerlingen, dat kan toch niet gezond zijn! Verder wel heel leuk om die feitjes te weten, dat jongste meisje vind ik ook zo erg sneu. Zo jong en dan dit meemaken.

Reply
Lonneke 4 maart 2016 - 06:29

Waauw niet gezond! 69 kinderen.. Voor allemaal een verschillende naam en zal zij ook van ieder kind evenveel houden? Aandacht tussen 69 is lastig te verdelen lijkt me
5 jaar en dan een kind krijgen, pff heftig!!!

Reply
Channa 4 maart 2016 - 06:26

Oh wauw die jongste moeder, wordt er een beetje naar van. Bizar!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.