40 weken zwanger! Een terugblik.

by Tamara

5 juni, een datum die toen ik op 29 september vorig jaar een positieve zwangerschapstest in mijn handen hield, nog zo ontzettend ver weg leek. Toch is het echt zo, vandaag is het 5 juni, de uitgerekende datum. Ik kan ontkennen wat ik wil, maar dat de baby bijna komt, is iets wat echt vast staat.

Stiekem ben ik best wel heel erg zenuwachtig over hoe het straks zal gaan met 3 kinderen, zal de baby net zo makkelijk zijn als Maxim? Of zouden we weer een huilbaby krijgen net als bij Floris? Hoe red ik dat ooit met 3 kinderen terwijl ik nu soms al met de handen in mijn haar zit? Dit zijn trouwens allemaal gevoelens die ik ken van toen ik bijna uitgerekend was van Floris en dat is ook goed gekomen, dus ik ga ervan uit dat het deze keer ook gewoon allemaal goed gaat komen!

ik neem jullie mee in een terugblik van de afgelopen 40 weken. De test, de echo’s en de aankondiging. de voorbereidingen op de komst van de baby en alle buikfoto’s!

image

Zo begon het. Na me een paar dagen toch ‘anders’ gevoeld te hebben besloot ik toch maar eens een test te gaan doen. Ik was toch niet zwanger en zo had ik dan tenminste zekerheid. Maar goed, streepjes liegen niet en ook de tweede en derde test waren positief. Heel erg wennen, maar ook wel erg leuk, dit kindje wilde kennelijk gewoon heel graag komen!

image

Ik wil niet zeggen dat ik normaal super slank ben hoor, maar je kon wel meteen duidelijk zien dat er wat in mijn buik gebeurde! Ook was ik echt verschrikkelijk misselijk en kon ik geen hap door mijn keel krijgen waardoor ik steeds ontzettend duizelig was.

De eerste echo met 9 weken en 3 dagen. Wat was ik verschrikkelijk zenuwachtig. Doooodeng vond ik het! Gelukkig zagen we al heel erg snel een mooi bewegend kindje met een knipperend hartje! Wat een wonder toch weer!

image

Omdat ik mijn zwangerschap door de misselijkheid en mijn snel groeiende buik niet echt kon verstoppen, besloten we om het met 10+3 bekend te maken! De grote broers werkten niet echt mee, maar ik vind het resultaat toch erg leuk geworden!

image

16 weken zwanger! Die buik groeide behoorlijk snel! Nog steeds erg duizelig en misselijk, maar ik kon tenminste weer een beetje eten! Tijdens deze zwangerschap voelde ik de baby al ontzettend vroeg! Van een kriebelend gevoel bij bijna 11 weken. (ik zeg altijd dat het voelde alsof er een waterdruppel aan de binnenkant van mijn buik naar beneden gleed) tot echt duidelijke schopjes met 12 weken. Bij 16 weken was het van buiten te voelen en te zien! Zo bijzonder!

Ongeveer 20 weken

Tijdens de twintig weken echo had de baby echo maar heel erg weinig zin om mee te werken. Elke keer als de echoscopiste iets wilde bekijken draaide de baby gewoon om! Wonder boven wonder kon de echoscopiste het geslacht wel zien en maakte hier een foto van, die in de envelop ging en thuis opengemaakt werd! Nog een paar daagjes geduld!

Mijn baby tijdens de 20 weken echo.

Omdat de baby bij de 20 weken echo totaal niet mee wilde werken en ik dus geen mooie echofoto van het profiel had (ok er bestaan ergere dingen, maar ik ben gewoon zo nieuwsgierig! haha) probeerde de verloskundige het nog eens! En met resultaat!

 

DSC_0150

28 weken zwanger! ( met contragewicht aan de achterkant)

 

image

Baby met 29 weken! Het schiet al op!

 

Voor de 'Blote mama buik'rubriek van Joyce (mamakletst.nl) ging in met de buik bloot met 29 weken zwangerschap!

Voor de ‘Blote mama buik’ rubriek van Joyce (mamakletst.nl) ging in met de buik bloot met 29 weken zwangerschap!

 

30 weken zwanger. Ik stond er echt continue van te kijken hoe ontzettend snel deze zwangerschap ging. Het ene moment doe je een test, het volgende moment zit je in het derde trimester en heb je een enorme buik!

30 weken zwanger. Ik stond er echt continue van te kijken hoe ontzettend snel deze zwangerschap ging. Het ene moment doe je een test, het volgende moment zit je in het derde trimester en heb je een enorme buik!

image

3d echo met 33 weken! Natuuuuurlijk wilde de kleine ukkepuk weer niet meewerken! Ik hoop niet dat wanneer de baby geboren is het nog steeds zo’n eigenwijs ding is hoor! Hahah!

Dikke buik en heeeel erg moe! Deze foto deelde ik afgelopen week op Instagram!

Tja zo voelde ik me heel vaak! Een dikke buik en twee terrors die rondlopen is niet altijd een goede combinatie! Haha!

image

Natuurlijk mocht Maxim als grote broer ook meehelpen met het verven van de babykamer!

image

De voorbereidingen in volle gang! Toch wel gek weer van die lades vol met doekjes en de kast vol minikleertjes!

image

De baby bleek ineens veel minder goed te groeien dan verwacht, reden tot zorg of viel het mee? Ik schreef er een blog over omdat ik wel heel erg benieuwd was naar ervaringen van andere moeders. Gelukkig bleek bij de volgende groeiecho dat ondanks dat de baby gewoon klein was, er wel wat groei was! Een hele opluchting!Als jullie deze echo zien, denk je dan jongen of meisje?

3d echo met 37 weken! Eindelijk werkte de baby eens mee en wat een prachtig kindje verwachten we weer!

 

Precies 37 weken zwanger!

Precies 37 weken zwanger!

 

38+6

38+6 zo grappig dat die buik steeds anders is. Was hij eerst nog gewoon groot, nu is het echt een bolletje!

En inmiddels dus 40 weken zwanger! De kamer is klaar, de kinderwagen staat klaar, ik heb zelfs heel erg braaf de vluchtkoffer klaarstaan! Nu is het alleen nog maar afwachten totdat ons derde kleintje zich aandient! Maar ookal ben ik zooooo ontzettend benieuwd, ik geniet stiekem nog wel ontzettend van die mooie dikke buik en de schopjes!

39+6! Het is maar goed dat zwart afkleed!

39+6! Het is maar goed dat zwart afkleed! Haha! Wat een toeter he? 

Wat denken jullie? Komt er nog een 41 weken update?

Misschien vind je dit ook leuk

15 comments

Ro 6 juni 2017 - 04:13

mijn buik beeb werkte ook niet mee op echo’s en draaide weg.
en is nu in het echte ook een eigenwij8 drukte maker met een duidelijke eigen wil ?(nu3maandjes)
succes met de laatste loodjes!!

Reply
Saskia 6 juni 2015 - 17:36

Ben benieuwd of er nog een 41 weken blog komt. Ik ben klaar voor de schattige babyfoto’s.

Reply
Joyce 6 juni 2015 - 13:23

Wat leuk om te zien dit!
En ik ben nu al benieuwd naar je MEISJES roomtour 😉
Gefeliciteerd met je dochter 🙂

Reply
Eline 5 juni 2015 - 21:23

Wat een mooi overzicht. Erg leuk om te zien hoe je de afgelopen 40 weken hebt beleefd. En het wordt nu natuurlijk echt spannend. Hij of zij kan nu elk moment komen!

Reply
Bianca 5 juni 2015 - 21:15

Jeetje wat een grote buik! 🙂 Niet rot bedoeld hoor! Ik heb zelf nooit zo’n buik mee mogen maken. Jason vond het nodig om 11 weken eerder te komen. Ben dan soms stiekem best wel een beetje jaloers je mooie grote zwangerschapsbuik 🙂
Klinkt misschien stom, maar is eigenlijk gewoon niet uit te leggen… 😉
Wie weet komt er bij ons ook ooit nog een broertje of zusje voor Jason….Hoewel ik dat toch ook nog wel een beetje eng/spannend idee vind. Ik wil die crisis echt niet meer…
Maargoed…. In ieder geval heel veel succes met de laatste loodjes en een goede bevalling toegewenst! 🙂

Reply
Nicky 5 juni 2015 - 10:55

Leuk om door middel van deze foto’s de zwangerschap in een overzicht te zien (volgen) Ik heb zelf, na 5 zwangerschappen, nog nooit de 40 weken gehaald. Ben echt heel benieuwd wanneer de baby gaat komen. Succes!!!!

Reply
Daniëlle 5 juni 2015 - 09:57

Zie ik daar nou roze spuugdoekjes in de commode liggen? ?

Reply
Tamara 5 juni 2015 - 10:54

Nee wel blauwe haha

Reply
Sylvia 5 juni 2015 - 11:05

Dat dacht ik dus ook hahaha die wit met roze streepje ofzo ? ?

Reply
Tamara 5 juni 2015 - 12:18

Hahaha nee! Wel met een rode streep! Beetje jammer!

Reply
Daniëlle 5 juni 2015 - 15:35

Ben zo benieuwd wanneer je gaat bevallen, weten we eindelijk wat het geslacht is ?

Reply
Mommysworld 5 juni 2015 - 09:53

Echt heel leuk dat ik gewoon echt je hele zwangerschap bijna van dag tot dag heb meegemaakt ook al is het via de app en blog. Maar jeetje wat is het snel gegaan! Ik moet enorm lachen om je, als het aan jou ligt duurt het nog even zodat je nog van alles kunt regelen zoals een luiertas? maar het is vast ook stiekem het gevoel van de allerlaatste keer zwanger zijn en die bijzondere schopjes te voelen. Het blijft bijzonder! en jij hoeft je echt geen zorgen te maken met 3 kindjes want je bent echt een supermommy en alles komt goed! Liefs!

Reply
maloubeld 5 juni 2015 - 07:20

Ik zei bij je vorige update dat er nog 1 zou komen voor de bevalling, dus ik ga er vanuit dat dit de laatste is. Succes nog even, vooral nu met dat warme weer!

Reply
Sylvie 5 juni 2015 - 06:45

Ik denk niet dat er nog een 41 weken update komt, maar wie weet… Ik hoop dat je vandaag niet op het heetst van de dag hoeft te bevallen 🙂

Reply
Mamablogger 5 juni 2015 - 06:12

Wat leuk al die foto’s! Als ik dat zo zie, denk ik zelf ook altijd even terug. Nu zijn de allerlaatste loodjes toch echt begonnen, succes!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.