39 weken zwanger en nog geen naam.

by Tamara

Iedereen heeft wel een naam in zijn of haar hoofd die je graag eventueel aan je toekomstige kindje wil geven. Zo ook ik! Vroeger toen ik klein was, had ik altijd in mijn hoofd dat als ik later een dochter zou krijgen, dat ze dan Charlotte zou gaan heten. Rond mijn 10e werd dat Shakira ( jaja ik weet het ) en nog wat jaren later, toen ik een fanatiek Sims-speelster was, had ik een heel leger aan kinderen met allemaal chique namen zoals Laurent en Marie-Claire. Toen ik echt zwanger was en er moest serieus een naam komen was dat wel een beetje een dingetje. Richard en ik zijn het niet snel over iets eens en als we dan gezamenlijk over zoiets groots als een naam moesten gaan beslissen staat dat natuurlijk garant aan heel wat discussie.

Elvis als werknaam.

Eigenlijk hadden we de naam van onze oudste zoon Maxim heel erg snel. We zaten op een avond een film te kijken waar die naam in voorkwam, hoorden hem vervolgens nog een paar keer in wat tv programma’s voorbij komen en wisten meteen dat dat de naam was. Alleen, toen we nog een zoon kregen werd het wat moeilijker. Voor een dochter hadden we al jaren een naam klaar, maar voor een tweede zoon kwamen we er echt niet uit. Baby in de buik kreeg als doopnaam Elvis en hoewel er heel wat discussies aan de revue passeerden, hadden we bij 39 weken nog geen definitieve babynaam.

Compromisnamen.

Als compromis naam hadden we Lucas bedacht. Het was een naam die we allebei wel aardig vonden en aangezien we er verder echt niet uitkwamen, hadden we besloten dat het dat dan maar moest worden. Toch zat het me niet helemaal lekker, het was een beetje raar, maar ik ‘voelde’ dat het jongetje in mijn buik gewoon geen Lucas was. Ok, dat klinkt heel stom, maar dat voelde gewoon zo. Dus, dan ga je eens kijken naar de andere namen die wel bij ons beide op nummer 1 stonden. Richard wilde heel graag Valentijn of Ruben en ik had Floris heel hoog op mijn lijstje staan. Uiteindelijk is het een compromis tussen onze voorkeursnamen geworden, want Floris heet Floris Valentijn. Een naam waar we allebei heel tevreden over zijn en een naam die ook echt bij hem past.

Het is wel grappig dat ik Floris vroeger altijd een vreselijke kaknaam vond, maar dat ik hem nu echt ontzettend leuk vind. Het past bij ons kleine dondersteentje, maar straks als hij een grote vent is past het ook nog! Wat misschien ook wel een grappig feitje is, is dat wanneer Lauren een jongen was geweest, ze waarschijnlijk Ruben geheten had.

Gelukkig bleef Floris lekker in mijn buik zitten tot 40+5 wk, anders had hij dus nu Lucas geheten!

Hoe ben jij op de naam van je kindje gekomen en hadden jullie moeite met het eens worden over een babynaam?

Misschien vind je dit ook leuk

31 comments

Els 10 april 2016 - 08:02

Bij onze oudste James was het heel makkelijk die is vernoemd naar zijn opa. Bij de jongste was het wat lastiger, ik wou een naam die je hier niet veel hoort en 1 die bij de Engelse achternaam past. Uiteindelijk is het tyler geworden

Reply
Manouk 3 april 2016 - 23:59

Leuk dat het zo gegaan is met het geven van de naam aan Floris. Is toch een leuk verhaal om te vertellen vind ik. Mijn vriend is half moluks en als compromis naar hem toe wilde we een naam die prima kon voor mijn familie en ook prima kon voor zijn familie. We gingen dus op zoek naar een Arabische naam met een Nederlands tintje. Elke naam die ik leuk vond die vond mijn vriend weer niet leuk. Op een gegeven moment had ik het gehad en zei ik dat hij maar op zoek moest. Hij vond al vrij snel de naam ‘Jahiro’. We komen uit Brabant en dit liet me denken aan ‘Ja hieroooo moet je zijn’. Geen succes dus. Maar we spraken het gelijk uit als Djaïro (Dja-ie-ro) en dat vonden we wel erg leuk, dus we hebben toen besloten dat we het zo zouden schrijven. Uiteindelijk geen Arabische of Nederlandse naam, maar een Spaanse haha! En beide families hadden moeite met het uitspreken er van haha. De naam voor onze dochter is wel een echte Arabische naam, maar een naam die je nauwelijks hoor en redelijk makkelijk uit te spreken (al dachten we dat bij Djaïro ook). Maar wat haar naam is houden we nog eventjes geheim!

Reply
Frank 2 april 2016 - 01:03

Poeh wat was dat moeilijk voor ons. Ik denk dat we bij week 38 pas onze definitieve naam voor onze zoon hadden. Toevallig kwamen we in de weken na de geboorte van Sam al onze afgevallen namen tegen bij jongens die geboren waren.

Reply
Frank 2 april 2016 - 01:02

Ploeg wat was dat moeilijk voor ons. Ik denk dat we bij week 38 pas onze definitieve naam voor onze zoon hadden. Toevallig kwamen we in de weken na de geboorte van Sam al onze afgevallen namen tegen bij jongens die geboren waren.

Reply
Tine 1 april 2016 - 21:05

Had onze dochter een maand eerder verwekt geweest was het een Lotte geweest, nu gaat ze als Lieze door het leven 😉 Na al vele maanden ‘proberen’ kwam mijn echtgenoot op een gegeven dag thuis van het werk, gaf hij me een dikke knuffel terwijl ik stond te koken en zei hij: “ik voel het, ‘t is gelukt, en het wordt een dochter, Lotte”. Ik vond dat zo’n speciaal moment dat ik dacht: awel ‘t is goed! Maar helaas, we moesten nog even langer geduld hebben.
Onze zoon heet wél Lukas (met een k dan wel 😉 ) en het past er helemaal bij. Daar waren we het ook vrij snel over eens.
Nu we een derde spruit onderweg hebben was ik al snel met namen bezig. Afketsen kon hij wel, maar echt mee zoeken of denken wou hij niet zolang we het geslacht niet wisten. Vorige week op controle geweest en nu weten we ‘t en nog in de consultatieruimte van de gynaecologe: dan wordt het dus …… . Ik schrok, gaan we dit echt hier en nu beslissen?! Maar ja, zo ging het, 21 weken ver maar de naam is er en ik vind het best wel leuk 🙂

Reply
Evelyn 1 april 2016 - 20:16

Nog voor we het geslacht wisten, had ik al een lijstje voor zowel een jongen als een meisje. Mijn vriend heeft pas namen gezocht eens we wisten dat er een zoontje op komst was. Geen enkele naam van mijn lijstje vond hij mooi of hij sprak het anders uit, waardoor ik het niet meer mooi vond. Uiteindelijk hadden we nog Lowiek en Mats over. Lang getwijfeld hiertussen. De keuze is op Mats gevallen en we zijn nog steeds overtuigd: kort, krachtig, lekker stoer en hij is het ook helemaal. Raar toch, ik lees het hier wel meer. De naam past echt bij je baby. Ik weet nu al dat het nog moeilijker wordt bij een 2e, omdat ik nu sowieso in dezelfde trant verder wil. Stiekem maak ik al nieuwe namenlijstjes, best dat vriendlief dat niet weet. Hij verklaart me gek. ?

Reply
Lilian 1 april 2016 - 20:02

Een naam bedenken voor een meisje dat was een makkie. Een jongensnaam dat was toch niet heel makkelijk! Heel veel vonden wij niet mooi en wouden graag iets aparts.. Naar veel zoeken en nadenken hadden we samen toch een naam gevonden die we iets naar onze smaak hebben aangepast. Nog steeds heel erg blij mee. Op internet noem ik hem Jay maar dit is niet zijn officiële naam!

Reply
Simonne 1 april 2016 - 19:59

Nick was Nick…alleen getwijfeld tussen Nick of Noah…bij zijj geboorte pas de knoop doorgehakt omdat hij ook meer een Nick was dan een Noah haha.

Kian zijn we wel even mee bezig geweest..hij heet Kian Adrian (vernoemd naar de opa van michiel, Adriaan). Bij hem twijfelden wij uiteindelijk tussen Kian en Dex.
Maar ook zijn naam klopt bij hem.

Elin hadden we al op het lijstje toen ik zwanger was van Kian.
Hebben nog getwijfeld tussen Arya en Elin.

Reply
Monica Sjerno 1 april 2016 - 19:53

Hoihoi
Ik heb altijd gezegt als ik een zoon krijg vernoem ik hem naar mijn vader myn vader heet Albert Sjerno

Toen was ik zwanger en kreeg ik een jongen wou ik zooooo graag Roché of Shané of Chaviér?
Maar ik kon het gewoon niet over mijn hart verkrijgen voor me vader toen zou het Albert Sjerno Nigel worden Nigel (de 2 e naam van me schoonbroertje ) naar me schoonbroertje maaaaar dat vond ik weer zielig voor mijn zusje ik kwam er gewoon weg niet uit en besloot het bij Albert Sjerno te houden
Tot ik 37.6 was en k werd met precies 38w ingeleid werd ik snachts wakker ik dacht Kemi baaah nee ik sliep weer verder ik werd wakker met de naam De-vin Demi en vin van Kevin de roep naam van me achoonbroertje ik apte me schoonmoeder ik zei wat vind je van Devin jaa heel leuk doener een streepje tussen zei ze zo doende ben ik er tog nog uitgekomen me zusje wist wel ze roepnaam maar niet dat hy de-vin zou heten zonleukk

Albert ‘SJERNO’ De-vin
Roepnaam Sjerno

Reply
janita 1 april 2016 - 17:34

Mijn dochter heet Joëlla Elvira Faith
Haar papa vondt het allemaal wel best en mocht zelf een naam bedenken
Joëlla haar naam kom van haar oma JOlanda en tante manuELA. Elvira komt van haar papa elvin
En faith wilde haar andere oma graag !

Reply
Angela - Mama met passie 1 april 2016 - 15:00

Jongensnaam hadden we zo en daar ben ik nog steeds enthousiast over! Dus wellicht voor een tweede, als dat een jongetje is! Meisjesnaam hadden we, toen toch een andere, weer een andere. En het weekend voor mijn bevalling zei mijn man. Nee dat is het toch ook niet, wat vind je van Naomi. Ik vond het een mooie naam, maar moest dan echt even afstappen van onze laatste naam en dat was Renate. Dat ik drie dagen later ingeleid zou worden, was een verrassing. De dag van de inleiding op 19 mei, was de meisjesnaam nog niet definitief. Nadat het ballonnetje uitviel had ik een goede nacht en toen ik wakker werd zei ik: ik weet niet wat ik heb gedroomd, maar het moet Naomi zijn. Al is het toch een jongetje zei ik. Hihi wat had ik het mis. Ik ben dolblij met haar naam. Vind hem mooi en stoer. Past echt bij haar! Alle credits naar papa dus!

Reply
Carlijn 1 april 2016 - 14:53

Haha gelukkig duurt een zwangerschap 40 weken 😉 Wij wisten onze twee meisjesnamen al ver voordat ik zwanger was. De jongensnaam hadden we ook, dus mocht er ooit (om een of andere magische reden) een jongen komen, dan weten we ook al hoe we die moeten noemen.

Reply
Kim 1 april 2016 - 13:03

Haha, geweldig! Wij hadden voor zowel voor een jongetje als voor een meisje een namenlijstje gemaakt, maar toen we wisten dat het een jongetje was, bleek geen van die namen te ‘kloppen’. Het voelde niet goed. Uiteindelijk kwamen we op een avond ineens op de naam, en toen was het klaar 🙂

Reply
Eve 1 april 2016 - 12:19

Het is ook wel heel iets om een naam voor je kindje te kiezen. Het is niet zoals bij je poppen dat je de naam iedere week kan veranderen. Dus je moet de naam echt leuk vinden, het kindje moet er tenslotte de rest van zijn leven mee doen.
Ik was al van hele jonge leeftijd bezig met baby namen bedenken, op school was ik al lijstjes aan het maken met namen die ik leuk vond in plaats van op te letten.
En dan is het zo ver dat je voor het echt een naam moet kiezen en dan ook nog eens samen met je partner op een lijn zitten. De tweede naam voor ons kindje hadden we heel snel bedacht, al voor dat we in verwachting waren. Dat zou ronnie worden zowel voor een jongen als meisje. Mijn vader heet Ron en is helaas overleden dus ik wilde heel graag mijn kindje naar hem vernoemen en mijn partner vond dat ook een heel mooi idee. Ik wilde altijd een iets wat appartere naam voor mijn kinderen. Maar ook weer niet iets wat niemand kan uitspreken. Voor een meisje had ik een hele wastlijst vol met wat appartere namen maar voor een jongetje vond ik dat toch weer iets moeilijker of mijn partner was het er totaal niet mee eens dan. Uiteindelijk waren we er vrij snel uit en stond Oliver bij ons allebei op nummer 1. Hier in Engeland is het een zeer voorkomende naam en dat is eigenlijk iets wat ik altijd gezworen heb niet te willen doen. Maar de naam past bij ons en vind Oliver Ronnie heel mooi bij elkaar en vind alle andere namen die ik op mijn lijstje had niet eens bij Oliver passen. Het klinkt misschien heel stom maar het is echt een Oliver. xx

Reply
Jessica 1 april 2016 - 11:26

Ik denk dat als ik ooit mama mag worden, dat het best een klus word om samen met manlief een naam uit te kiezen. Nu roep ik af en toe al wat, en dan is het neeh, of misschien… haha Lijkt me best heel moeilijk

Reply
Vlijtig Liesje 1 april 2016 - 11:12

Ik vond het altijd best lastig. Vooral in combinatie met mijn man.

Reply
Jodi - liefthuis 1 april 2016 - 11:04

Ik ben bevallen met 40 +4 en ik heb tot de dag van te voeen nog gezocht naar namen. Uiteindelijk heel blij met de naam die we al even hadden maar ik bleef twijfelen. Het was Raf, maar Siem vonden we ook zo mooi en ik dacht dat als ik twijfelde dat het dan niet goed zat haha.
Toen hij geboren was, voelde het goed onze spruit, Raf.

Reply
Leonie 1 april 2016 - 10:11

Wat leuk om jullie ‘babynamen zoektocht’ te lezen.. Wij zijn er inmiddels uit.. Lekker op tijd, dat geeft toch wel een prettig gevoel, haha. Inmiddels noemen we haar als we samen zijn al zo!

Reply
Roxanne 1 april 2016 - 09:41

Wat een lieve foto! En grappig dat jullie het toch nog veranderd hebben. Wat dat betreft lijkt het me bij een tweede kindje sowieso moeilijk. Ruben vind ik trouwens ook wel leuk als naam! 🙂

Onze kleine man heet Marcel en is vernoemd. We wisten op de dag van de test al dat het Marcel zou worden als het een jongetje zou worden. Onze meisjesnaam hadden we ook snel. Of het bij een tweede nog zo snel zou gaan? Dat weet ik niet.

Reply
saskia 1 april 2016 - 09:21

Ik vind de combi Floris Valentijn heel erg mooi! Voor een meisje wisten wij het ook altijd al, voor een jongen heeft ons heel veel discussie gekost haha.

Reply
Marieke 1 april 2016 - 09:11

Floris Valentijn, een prachtige naam!
Mijn zoontje van 2 heet Matz, daar waren mijn partner en ik het al snel over eens. We twijfelden bij mijn dochtertje al over 2 jongensnamen, Matz of Dex! Uiteindelijk is het dus Matz geworden!

Mijn dochtertje van 5 heeft Isabeau! Deze naam hoorde ik voor het allereerst toen ik 4 weken zwanger was van haar! Ik wist het, zo zou mijn dochtertje gaan heten als ze een meisje was! Maar helaas, mijn vriend vond het helemaal niks!
Uiteindelijk hadden we bij 20 weken besloten dat ze Lieke zou gaan eten. Een leuke naam, maar achteraf helemaal geen naam voor ons. Bij 39.3 weken zwangerschap vertelde ik tegen Marc, ik wil niet dat onze dochter Lieke gaat heten, ik heet immers Marieke en hoorde al “wat leuk, Lieke van ons Marieke”. Mijn(schoon) ouders en opa en oma wisten dat ze zo zou gaan heten! En toen Marc vertelde dat hij Isabeau toch een mooie naam vond, was de keuze snel gemaakt! Ze zou Isabeau gaan heten, Isabeau Helena Anna. Met 41 weken werd ze geboren En tot op de dag van vandaag zijn we beide ontzettend blij met deze naam voor haar! Ze is ook een echte Isabeau, geen Lieke :). Maar als ze voor de 39.3 weken was geboren, zou ze Lieke geheten hebben!

Reply
Dirischa 1 april 2016 - 08:58

Mijn man kwam met de naam Finn Jelger (beide opa’s gecombineerd, Jelte en Gerrit) voor onze eerste. We wilden graag een korte en wat bijzondere naam:) nu zwanger van de tweede, weten nog niet wat het wordt, maar we hebben een meisjes naam. Moet zeggen dat ik het kiezen van een tweede jongensnaam erg moeilijk vind!

Reply
Nicole 1 april 2016 - 08:06

We vonden het echt lastig voor een jongetje. Maar Spencer was het enige waar we het over eens werden en dat was ook dé naam voor ons allebei. Floris Valentijn klinkt behoorlijk posh inderdaad! 😉

Reply
MetMirjam 1 april 2016 - 08:04

Ik vond een jongensnaam ook heel lastig, maar met 17 weken wisten wij al dat we een dochter zouden krijgen, dus daar hoefden we ook niet lang over na te denken. We hadden wel een eventuele ‘achter de hand naam’ voor een jongen. Maar qua meisjesnaam (namen) waren we er gelukkig snel uit bij onze dochter.

Reply
Ilse 1 april 2016 - 07:39

Lijkt me zo moeilijk om een naam kiezen voor je kindje! Is toch iets voor altijd.

Reply
Joanydvv 1 april 2016 - 07:31

Ik wist tien jaar geleden, toen een oom van me overleed, al dat ik een eventueel zoontje naar hem wilde vernoemen. Gelukkig vond mijn man het ook een leuke naam. Als er ooit nog een jochie zou komen zou ik denk ik ook heel veel moeite hebben om er een naam voor te verzinnen. :’)

Reply
Channa 1 april 2016 - 07:26

Lastig hè! Ik wilde hier heel graag Jamie en manlief vond Kay mooi. Dat vond ik weer niet bij onze achternaam passen dus uiteindelijk er Jamie Kay van gemaakt als compromis. Heel herkenbaar dus!

Reply
Elisabeth 1 april 2016 - 07:15

Haha wat grappig! Had t een week gescheeld had ie anders geheten. 🙂 Jim vonden we heel moeilijk te bedenken. Maar toen mijn veiend het eenmal genoemd had was het duidelijk. Dat wordt m!

Reply
Lonneke 1 april 2016 - 06:42

Wat grappig! Mijn ouders wilde mij Charlotte noemen maar toen kreeg ze een droom waardoor het uiteindelijk Lonneke is geworden.
James zijn naam hadden we ook pas rond week 32 ofzo.. We kwamen er gewoon niet uit!

Reply
Liess 1 april 2016 - 06:41

Ik vond 28 weken ofzo al laat. Wij kwamen er echt niet uit.
Floris vonden we trouwens ook wel leuk maar niet leuk genoeg bij ons gezin, we wilden graag een kortere naam.

Nu zal het niet lang duren tot iedereen de gekozen naam zal weten!

Reply
Charlotte 1 april 2016 - 06:39

Ik vind jouw eerste meisjesnaam toch wel erg mooi… ?

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.