Met 34 weken een positieve zwangerschapstest?

by Tamara
34 weken een positieve zwangerschapstest

Tamara weer met haar gekke ideetjes hoor. Maar momenteel ben ik 34 weken zwanger en ik kwam tijdens één van mijn opruimsessies een zwangerschapstest in de la tegen. Een nog niet gebruikte wel te verstaan, want bij deze zwangerschap bestelde ik online 2 testen die de volgende dag zouden komen, maar op diezelfde dag was ik veel te nieuwsgierig, dus ik dook in de ochtend ook nog even de kruidvat in om twee testen te kopen. Aangezien eentje daarvan  heeeeel positief was en ik later op de dag die bestelde nog gebruikte, had ik de andere kruidvat test niet meer nodig en raakte hij een beetje in de vergetelheid. Totdat ik hem dus tegenkwam. En ik dacht: ach, waarom ook niet. Laten we het eens testen of ik met 34 weken een positieve zwangerschapstest kan krijgen.

Met 34 weken een positieve zwangerschapstest?

Als je zwanger bent maakt je lichaam het zwangerschapshormoon Hcg aan. Dit is ook het hormoon dat ervoor zorgt dat je positief test in de zwangerschap. Sommige vrouwen laten aan het begin van de zwangerschap bloedprikken om te kijken of het zwangerschapshormoon aanwezig is en of de waarde overeenkomt met de duur van de zwangerschap op dat moment. In het begin stijgen de hcg waardes steeds en kun je ook meedoen aan moeders voor moeders die de hcg weer uit je urine halen om zwangerschapsbevorderende medicijnen voor vrouwen te maken die moeilijkheden hebben met zwanger raken. Met 10 weken zwangerschap bereikt dit hormoon een piek en daarna neemt het met ongeveer 16 weken weer af en zou je in theorie dus nog wel een zwangerschapstest kunnen doen, maar op internet lees ik veel verhalen van vrouwen waarbij hij vooral heel laat in de zwangerschap negatief of maar heel licht positief was.

De test!

Ik was wel heel erg benieuwd of het zou werken en besloot de proef op de som te nemen. Nou dit is hem dus. Ik denk dat iedereen wel eens een kruidvattest gedaan heeft en ik heb er ook al een aantal versleten, hoewel dit de eerste is die positief was.

Voor wie niet weet hoe een zwangerschapstest werkt, je pakt een beker, piest daarin, daar zuig je met het pipetje een paar druppels op die je in het cirkeltje rechts op de test laat druppelen. Vrijwel meteen zie je dan een eerste streepje en als je preggers bent, na een tijdje ook de tweede. Eens kijken wat er bij de mijne gebeurde.

 

(en ja, ik bespaar jullie de piesdruppel in cirkel drup foto’s)

Nou tadaaa! Als ik nu nog steeds had rondgelopen terwijl ik me afvroeg waarom ik maar niet ongesteld werd en waarom ik toch zo’n dikke pens (ik mag dat zeggen) kreeg, dan had ik nu het antwoord! Ik moet trouwens wel zeggen dat deze test een stuk minder ‘knalt’ dan de test die ik met ongeveer 5/6 weken deed. Toen had ik namelijk meteen twee dikke vette strepen en nu is de tweede toch wel een stukje lichter. Maar ik vond het wel grappig om te zien dat zo’n test het dus tijdens de hele zwangerschap blijft doen.

Heb jij dit wel eens voor de grap getest? En had jij verwacht dat ik 34 weken een positieve zwangerschapstest zou hebben? 

 

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

8 comments

Janneke 11 augustus 2017 - 19:19

Ja, ook ik heb getest…. Bij de 4e had ik er nog zoveel liggen…. Had bij de action heel veel testen ‘ingeslagen’, maar bleek er achteraf niet zo veel nodig te hebben. En tja, aangezien een 5e er niet meer gaat komen (en ik er een aantal weggegeven had) heb ik t ook maar even uitgetest?

Reply
Henrieke Hommersom 7 augustus 2017 - 18:33

Niet geprobeerd maar heb wel net als jij nog een ongebruikte test liggen. Leek me handig, voor het geval dat.. Stom eigenlijk, want ik wist de uitslag ook wel zonder test.

Reply
Sara 7 augustus 2017 - 17:05

Hahahaa. Dit heb ik ook gedaan met ongeveer 25 weken. Daarna ging ik mijn man “verrassen” met dit blijde nieuws. Ach, hormonen.

Reply
Jess 7 augustus 2017 - 10:14

Dit zijn leuke weetjes ??

Reply
Jodi - liefthuis 7 augustus 2017 - 09:15

Wooow ja grappig, ik had wel eens gehoord dat als je verder in je zwangerschap bent dat tests niet altijd meer werken. Wel dus

Reply
Rachelle 7 augustus 2017 - 08:31

Nouja, niet voor de grap getest, maar zelfs met 37 weken was coolblue knalpositief

Reply
Roelinka 30 maart 2020 - 10:45

Weet je nog hoe lang zwanger de cool blue zei? Ben errug benieuwd!

Reply
Joyce 7 augustus 2017 - 07:12

Hahahaha mafkees nee niet getest

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.