32 weken zwanger. 3d echo, groeiecho en de bevalling!

by Tamara

Tijd voor een nieuwe zwangerschapsupdate! Vandaag ben ik 32 weken zwanger en aangezien ik vorige week dinsdag (jep op wisseldag) naar de verloskundige ben geweest voor een groeiecho, een 3d echo en het doorspreken van de bevalling, dacht ik dat het wel leuk was om even een uitgebreide update te schrijven. Aangezien mijn update vorige week een beetje een zeurupdate was (bedankt voor jullie begrip daarvoor!) zal ik het deze keer een beetje positief houden!

32 weken zwanger. 3d echo, groeiecho en de bevalling!

Ik ben dus 32 weken zwanger en toen ik gisteren zei dat ik nog 8 weken te gaan heb, voelde dat een beetje als een opluchting, want 8 weken is nog best heel lang toch? Nou, ik opende net mijn zwangerschapsapp (ik schrijf dit op zondag) en daarin stond dus dat ik nog maar 58 dagen heb! Dat klinkt toch meteen een stuk korter! Dus ik heb momenteel een beetje oh jeeeee kriebels hahaha. We moeten ook nog best wel wat dingen doen, maar ik heb me er maar bij neergelegd dat vast niet alles af zal komen en zolang de zolder maar klaar is de rest ook wel goed komt. Niet dat mijn hormonen het daarmee eens zijn, maar goed.

Afspraak verloskundige en de groei/3d echo.

Vorige week dinsdag mocht ik naar de verloskundige en daar heb ik wel aangegeven dat het nu wel een beetje zwaar wordt. De baby ligt met haar kont omhoog en trapt continue tegen mijn ribben aan, wat echt behoorlijk veel zeer doet. Daarnaast de andere kwaaltjes waar ik allemaal last van heb en tja. Ze begreep wel dat het best zwaar is. Ik moet ook zeggen dat ik echt blij ben dat het nu vakantie is. Niet omdat ik ruziënde en zich vervelende kinderen nou zo leuk vind, maar wel omdat ik nu niet meer de hele dag op en neer hoef te fietsen en niet meer zo op tijd sta.

Zoals ik al vertelde kreeg ik een groei en een 3d echo en ik kan al vertellen dat de 3d echo niet gelukt is. De kleine dame lag lekker met de moederkoek te knuffelen en daardoor was haar gezicht niet te zien. Tja, ik vond het wel een beetje jammer, maar niet heel erg. Het duurt immers niet meer zo heel erg lang voordat we haar in het echt kunnen zien en dat is veel leuker.

De groeiecho was helemaal goed, ze ligt mooi op schema en loopt zelfs een beetje voor qua groei. Nu is zo’n echo niet 100 % betrouwbaar en zit er een marge van 15% in. Maar het is fijn om te horen dat ze gewoon mooi op schema ligt!

De bevalling doorspreken.

In de blog van gisteren vertelde ik jullie al dat ik heb besloten of ik een thuisbevalling of een ziekenhuis bevalling wil. Ik ben drie keer in het ziekenhuis bevallen en hoewel ik het idee van een thuisbevalling heel erg mooi vind, vind ik het ergens toch geen prettig idee. Dus we gaan in eerste instantie voor een ziekenhuis bevalling, maar mocht het weer zo snel gaan of toch nog sneller, dan kunnen we er altijd voor kiezen om toch thuis te blijven.

Nou dat was de update alweer! Weinig spannends haha. Ik weet niet of er volgende week week een update komt aangezien er waarschijnlijk niet zoveel veranderd, maar dat zien we dan wel weer!

 

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Patricia 26 juli 2017 - 08:35

Heb ook voor ziekenhuis gekozen en vond ik echt heel fijn. De kraamkamers zijn tegenwoordig zo relaxt. Heb je ook thuisgevoel zonder de troep thuis.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.