3 manieren om een contactgrill te gebruiken!

by Tamara

Als er één ding is waar ik een hekel aan heb hier in huis, dan is het wel koken. Of nouja, ik heb geen hekel aan koken zelf, maar wel aan al het gedoe eromheen. Ik kan me nog herinneren dat ik koken met één kind om me heen al een drama vond en inmiddels heb ik er vier, die een enorm talent hebben ontwikkeld om allerlei dingen uit te vreten als ik heel even bezig ben met.. Nouja.. Bijvoorbeeld koken dus. Dus ik ben altijd heel hard op zoek naar dingen die het koken een beetje makkelijker maken. Zo maak ik bijvoorbeeld heel erg veel dingen klaar in de airfryer, in de oven en sinds kort ook onder de contactgrill. Wat we hier graag tussen maken? Dat lees je in deze blog!

Wat is er nou zo handig aan een Tomado grote contactgrill?

Een tijdje geleden kreeg ik van tomado hun grote contactgrill ( Contactgrill tgc4001s)  om te testen. Hier was ik heel erg blij mee, want de oude, die we al heeeel lang hadden, had het net begeven. Het is echt een ideaal ding, waar je een heleboel dingen tussen klaar kunt maken! Wat dacht je van Panini’s, knoflookbrood, tosti’s of lekkere gegrilde groente? Het is allemaal binnen een handomdraai klaar!

Hij werkt overigens ontzettend makkelijk. Aan de voorkant zit een hele grote knop waarmee je de temperatuur kunt instellen en de heetste stand is ook echt heel erg heet! Binnen drie minuten is hij helemaal opgewarmd en klaar voor gebruik!

Afgelopen week maakten we drie dingen met de grote contactgrill en ik laat ze hieronder zien!

Tosti’s

Mijn oudste dochter Lauren eet momenteel niet zo goed. Ik mag blij zijn als ik er op een dag een klein beetje avondeten en wat fruit in krijg, maar verder wil ze echt helemaal niks. Behalve.. Tosti! Het is heel erg raar. Ze lust niks, maar als ik het tussen een tosti stop, lust ze ineens alles! Zo eet ze regelmatig tosti met spinazie tomaten en kaas, tosti met mozzerella en salami en tosti met tomaten, pesto, kaas en kipfilet! Het is volgens mij niet heel erg veel ongezonder dan normaal brood en op deze manier krijgt ze toch nog iets binnen. Haar broers hoef ik dat trouwens niet voor te zetten. Die eten liever gewoon een tosti met kaas en ham!

Hamburgers.

Floris kijkt de laatste tijd heel erg graag naar Spongebob en had het er dus al een hele tijd over dat hij krabburgers voor ons wilde maken op onze nieuwe grill. Zo gezegd zo gedaan. ik deed boodschappen, zette de contactgrill aan ( na hem even flink gewaarschuwd te hebben, want na 3 minuten opwarmen is dat ding echt verschrikkelijk heet) en hij kon aan de slag. Broodjes en hamburgers erop, omdraaien met de spatel! Echt ideaal! En het was nog lekker ook!

Vlees.

En dan mijn persoonlijke favoriet. Vlees! Of nouja, niet perse als eten, maar wel om klaar te maken tussen de grill! Het vlees is supersnel klaar, heeft een lekker gebakken buitenkant en een zachte binnenkant. Precies goed! Vooral dingen zoals kipfilet en biefstuk zijn supersnel klaar tussen de grill en echt heel erg lekker!

Ik vind het echt een aanrader om een contactgrill in huis te hebben en we gebruiken hem echt heel erg vaak! Mocht je overwegen om er eentje te kopen, dan zou ik zeker eens naar deze kijken!

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Tineke 28 mei 2020 - 10:55

Wij hebben ook zo`n ding! Wel een oude trouwens, maar hij doet het nog prima. Wij gebruiken hem ook altijd voor tosti`s. Gisteren keek ik een vlog en toen zag ik dat diegene het ook gebruikte om groente`s mee te grillen. Ze maakte een salade met gegrilde paprika`s en gegrilde courgette. Zag er ook erg lekker uit en ga ik op korte termijn ook maar eens proberen.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.