28 weken zwanger. Rare kwaaltjes en verloskundige.

by Tamara

In de laatste paar weken heb ik een aantal keertjes de zwangerschapsupdate overgeslagen omdat ik gewoon niet zo heel erg veel boeiends te vertellen had en ik dan eigenlijk gewoon aan het schrijven was om mijn blog te vullen. Deze keer heb ik wel echt wat te vertellen, dus het werd wel weer eens tijd voor een update dacht ik! Ik mocht deze week namelijk weer naar de verloskundige om even naar babymeisje te kijken, ik had een raar kwaaltje waar ik echt van baalde en ik was er echt even heeeeeelemaal klaar mee!

28 weken zwanger.

Rare kwaaltjes en verloskundige.

Tja, ik was er even helemaal klaar mee afgelopen week. Ik wil absoluut niet nu al bevallen hoor, maar ik kijk wel steeds meer uit naar september. Tijdens deze zwangerschap heb ik best wel een aantal dingen die gewoon niet fijn zijn. Zo heb ik nog steeds last van mijn bekken als ik veel loop, ben ik steeds echt verschrikkelijk moe en slaap ik heel erg slecht omdat ik gewoon geen fijne houding kan vinden met die heeele dikke buik. Ook word ik snachts regelmatig wakker van kuitkramp, iets waar helemaal niets aan te doen is aangezien mijn ijzer enz gewoon goed zijn. Even doorbijten dus nog.

Afgelopen week had ik ook even een momentje dat ik flink baalde van de zwangerschap. Of nouja, niet van het zwanger zijn, maar wel van de dingen die je niet kunt doordat je zwanger bent. Ik had namelijk een behoooooorlijke ontsteking in de pees van mijn duim. Zo erg dat ik mijn duim niet meer kon bewegen en het zelfs zeer deed als hij gewoon stil lag. En als je zwanger bent mag je natuurlijk helemaal niets hebben dat ontstekingsremmend is. Dus er zat niets anders op dat paracetamol te slikken en de boel maar in te tapen. Inmiddels gaat het gelukkig wel een stukje beter, maar ik merk dat wanneer ik mijn duim wat gebruik dat het meteen weer zeer begint te doen dus voorlopig zit er nog even van dat tape om.

Afspraak bij de verloskundige.

Gisteren had ik in de ochtend een afspraak bij de verloskundige. Grote zus Lauren was gezellig mee en nadat we de jongens naar school hadden gebracht reden we meteen door naar de praktijk! Daar werd mijn bloeddruk gemeten (nog altijd laag) en mijn gewicht gewogen (nog altijd hoog hahhahha) en daarna mochten we even naar babymeisje kijken. De kleine dame lag met haar hoofd naar beneden en had haar knietjes omhoog getrokken, net of ze een bommetje deed. Blijf leuk hoor tijdens elke afspraak even kijken! De volgende keer ben ik alweer 31 weken zwanger en krijg ik een groeiecho, een 3d echo en gaan we het over de bevalling hebben! Spannend!

Nou, dat was het eigenlijk alweer voor deze week! Ik ben echt heel erg benieuwd naar ons kleine meisje. Het gaat ook zo ontzettend snel allemaal. Over 4 weekjes hebben we vakantie en zodra die voorbij is ben ik al bijna uitgerekend!

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

6 comments

Cynthia 11 juli 2017 - 07:01

Wat onwijs balen allemaal, helaas, maar wel fijn voor mij om te lezen. Ik heb precies dezelfde klachten en loop rond dezelfde uitgerekende datum. Incl de klachten van de duim! Mijn fysio vertelde dat het kwam doordat een hormoon in je lichaam hiervoor zorgt. Ik heb er mijn vorige zwangerschap ook erg last van gehad en ging pas weg nadat ik stopte met de borstvoeding. Bij mij hielp een brace erg goed, misschien helpt het jou ook wel?

Succes met de laatste loodjes, ik tel met je af en lees je blog altijd!

Groetjes Cynthia

Reply
Nienke 27 juni 2017 - 11:52

Magnesium helpt echt heel goed bij spierkrampen en dat mag je gewoon slikken in de zwangerschap. Koop alleen geen goedkope van Kruidvat of iets dergelijks, die wordt niet goed opgenomen in het bloed. Google maar even, is een wondermiddel, ook bij vermoeidheid!

Reply
Anja 27 juni 2017 - 10:43

Oei, dat is niet zo fijn van die ontsteking. Gemberolie helpt ook heel goed tegen ontstekingen en is een natuurlijk middel. Nog even volhouden, dan is het alweer september en heb je je kleine meid in je armen.

Reply
Mathiske -gelukineenrompertje- 27 juni 2017 - 09:11

Wat balen van die peesontsteking. Ik heb dat ook gehad en als dat niet genoeg rust krijgt blijft het terug komen. Is het misschien een idee dat je een hand pols fysio er naar laat kijken? Ik ben er te lang mee door gelopen en had een jaar naderhand er nog last van.

Reply
Frank 27 juni 2017 - 08:25

Wat rot voor je dat je die ontsteking hebt en daar weinig aan kan doen! Hopelijk gaat het snel weer beter. Gelukkig is het met de baby wel allemaal goed… voor je het weet is het sept.

Reply
Joyce 27 juni 2017 - 07:48

Wat fijn dat ze al goed lag! Hier lag mevrouwtje de vorige keer verkeerd om. Dit deed Sofie ook tot 34 weken en draaide toen goed. Ik hoop stiekem dat dit kleintje hetzelfde doet.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.