26 weken zwanger! Zwangerschap tot nu toe.

by Tamara

Jullie hebben al kunnen lezen hoe ik erachter kwam dat ik zwanger was en dat ik stiekem toch best even moest wennen.

Maar nog heel even ontkennen zat er niet in, meteen vanaf die eerste test ( heb er stiekem nog 2 gedaan ! Haha) was ik verschrikkelijk misselijk en was al mijn eetlust weg. Ze zeggen wel eens dat vrouwen pas echt duidelijke kwaaltjes krijgen vanaf het moment dat ze weten dat ze zwanger zijn. Nou bij mij was dat dus echt zo! Ha

Elke dag stond ik vreselijk misselijk op en die misselijkheid bleef de hele dag. Meerdere keren boven de wc-pot gehangen, maar het overgeven lukte me niet. Vanaf 6 weken was ik ook dagelijks verschrikkelijk duizelig en was zelfs afwassen lastig omdat na een paar minuten stil staan, alles begon te draaien.

Ik heb me lang afgevraagd of dit misschien kwam door het nog geven van borstvoeding, maar de verloskundige gaf aan dat dit absoluut geen kwaad kon en moedigde me zelfs aan gewoon door te voeden!

Bij ongeveer 9 weken hadden we de eerste echo. Ik was zo verschrikkelijk zenuwachtig, zo bang dat er iets niet goed zat of er misschien helemaal niks zat. Maar meteen zagen we een prachtig spartelend kindje met een duidelijke hartslag en ik was spontaan voor de derde keer verliefd!

image

Al vrij snel daarna mochten de grote broers het nieuws bekend maken, aangezien ik mijn buik echt niet meer kon verstoppen en we kregen superveel leuke reacties!

image

Nog steeds bleef de angst bij elke echo, maar elke keer was er een prachtig ( heel eigenwijs, want in een normale houding liggen voor een echo zodat pappa en mamma je kunnen zien is natuurlijk niks aan) kindje te zien!

image

Tijdens de 20 weken echo was het even moeilijk om alles te controleren aangezien de baby echt geen zin had om mee te werken. Maar voor zover je met een echo kunt zien werd ons kindje helemaal goedgekeurd! Ook was het geslacht te zien en aangezien ik alleen was heb ik het op laten schrijven om later samen met Richard te weten te komen wat wij verwachtten! Jullie moeten alleen nog even wachten tot juni! Haha.

image

Inmiddels de mijlpaal van 26 weken bereikt! Nog steeds elke dag verschrikkelijk misselijk, hoofdpijn en al 6 weken harde buiken, dus ik kijk stiekem heel erg uit naar juni. Ondanks al deze kwaaltjes geniet ik wel ontzettend van deze laatste zwangerschap en de kleine druktemaker in mijn buik!

Veel liefs!

Misschien vind je dit ook leuk

6 comments

Daniëlle 3 maart 2015 - 15:36

Oh, zo leuk he! Zwanger zijn! Borstvoeding geven tijdens zwangerschap kan inderdaad geen kwaad, maar ik viel er wel heel erg vanaf, en dat terwijl ik zwanger was. Het koste mij teveel energie, borstvoeding geven én zwanger zijn. Ik ben toen dus (na 8 maanden) met pijn in m’n hart gestopt met de borstvoeding van m’n dochtertje. Gelukkig voelde ik me daarna wel stukken beter..laat het dus nooit ten koste van jezelf gaan 😉

Reply
Tamara 3 maart 2015 - 20:11

Jaaa zwanger zijn heeft zijn leuke en minder leuke kanten! Haha! Ik ben inmiddels ook gestopt met borstvoeding geven. Het deed zo verschrikkelijk veel pijn dat ik elke keer met mijn tanden op elkaar zat te voeden en dat lijkt me ook niet de bedoeling! Knap dat je toch nog 8 maanden gevoed hebt! Xxxx

Reply
dinekepost 3 maart 2015 - 11:14

Leuk om te lezen! Wat jammer dat je je nog steeds zo belabberd voelt. Hier werd het na 16 weken wel wat beter gelukkig. Grappig, wij houden het geslacht ook geheim, we weten het volgende week (hopelijk) maar ben benieuwd of ik me niet ga verspreken!

Reply
Tamara 3 maart 2015 - 12:15

Leuk dat je reageert! Ja het is niet leuk, maar wel voor een goed doel haha. We hebben het bij Floris ook geheim gehouden en dat vonden we zo leuk dat we het deze keer weer doen. Alleen wat familie en echt goede vrienden weten het geslacht. Anders verspreek je je sowieso snel haha. Liefs!

Reply
Tamara 3 maart 2015 - 11:01

Wat leuk dat je reageert!! Ik probeer het zo goed mogelijk bij te houden! Haha xxx

Reply
yasmien 3 maart 2015 - 10:46

Erg leuk tamara om het allemaal te lezen… Wachten tot je er weer wat opzet dan kan ik weer verder lezen! X

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.