by Myrthe

Voor deze blog ben ik maandelijks op zoek naar gekke nieuwsberichten. Helaas zijn er minder positieve en opmerkelijke nieuwsberichten dan ik zou willen. Toevallig kwam ik dit bericht tegen over de verdwijning van een houten penisbeeld op een Duitse berg. Een bericht dat al wat ouder is (van afgelopen december), maar daarom niet minder hilarisch. Als je dit soort artikelen leest dan kun je toch niets anders doen dan lachen? Hoezo wist ik überhaupt niet dat er op een berg in Zuid-Duitsland ooit op mysterieuze wijze een houten penis terecht is gekomen? Het lijkt me niet ter discussie staan dat dit soort berichten echt vaker het nieuws mag bereiken.

Het verhaal

Wat is precies gebeurt? In 2016 kwam er een houten penis te staan op de berg Grünten in de Duitse gemeente Rettenberg. Waarschijnlijk werd ie daar geplaatst door een groep jongeren, waarvan een hem kreeg voor zijn 18e verjaardag. De vader van de jarige weigerde het ding in zijn tuin te plaatsen en dus sleurde de groep jongeren de fallus omhoog (pun intended). De houten penis kwam een aantal jaar later normaals in het nieuws omdat ie was omgevallen. Vermoedelijk omdat er wat koeien tegenaan hadden staan schuren (ik verzin dit niet). In december van 2020 bereikte het dorpje nogmaals het nieuws, maar ditmaal door de verdwijning van de penis. Na vier dagen was er ineens een nieuwe penis opgestaan (again, pun intended) waarvan niet duidelijk is wie die vervaardigd of geplaatst heeft. Op de nieuwe penis staat geschreven ‘Zipfel-Gipfel’, Duits voor penis-top.

Het mysterie 

Volgens dorpsbewoners is de nieuwe penis langer en dunner dan zijn voorganger. Je gaat je dan toch afvragen wat hier precies voor gedachte achter schuilt. Vond de mysterieuze nieuwe-penis-plaatser de oude niet meer goed genoeg? Vond hij of zij het tijd voor een geavanceerder model? Was het dezelfde maker als die van het prototype? Of is de oude door iemand gejat en vond een dorpsbewoner het zo kaal dat hij of zij een nieuwe heeft vervaardigd? We zullen er waarschijnlijk nooit precies achter komen hoe de vork in de steel zit, maar mocht Peter R. de Vries ooit nog om een onopgeloste zaak verlegen zitten dan kan ie zich hieraan wagen. Ondertussen wacht ik met smart op de podcast die er toch vast wel moet komen.

Lees hier het nieuwsbericht over het houten penisbeeld en check natuurlijk vooral even de foto’s ervan

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.