20 weken zwanger | Zenuwen voor de 20 weken echo.

by Tamara
zenuwen voor de 20 weken echo

Vandaag ben ik precies 20 weken zwanger! Vanmiddag hebben we de 20 weken echo en stiekem blijf ik dat elke keer spannend vinden. Sterker nog, met elke zwangerschap vind ik het spannender worden. Bij Maxim was ik natuurlijk ook nog hartstikke jong en vond ik het vooral spannend of we een jongen of een meisje zouden krijgen. Ook kende ik eigenlijk geen verhalen van mensen waarbij er iets afwijkends  te zien was op de 20 weken echo. Bij Floris had ik al wat meer zenuwen en bij Lauren al helemaal! Heel stom  misschien, maar ik vind het zo gek dat het bij zoveel mensen fout gaat en dat ik nu al voor de vierde keer zonder moeilijkheden zwanger ben geraakt en gebleven. Waar ik natuurlijk heel erg dankbaar voor ben. Vandaag vertel ik jullie over de 20 weken echo, want elke keer is weer anders!

20 weken zwanger.

Zenuwen voor de 20 weken echo.

Heel naïef, maar ik had bij Maxim dus gewoon echt nog het idee dat het gewoon een leuke lange echo was waarbij we achter het geslacht zouden komen van ons kindje. Stiekem had ik al een heel sterk voorgevoel, wat ook klopte achteraf en ik vond het gewoon leuk om het geslacht te weten. Natuurlijk wist ik wel dat het ook vooral een uitgebreide echo was om te kijken hoe het met ons kindje ging, maar ik kende geen verhalen van mensen bij wie het niet goed was gegaan, dus dan maak je je daar toch minder druk om.

De tweede 20 weken echo.

Bij de tweede keer had ik toch al wat meer zenuwen. Natuurlijk vond ik het ook gewoon weer spannend wat het geslacht zou zijn, maar het was iets meer tot me doorgedrongen dat de 20 weken echo niet gewoon een soort lange pretecho is, maar echt iets heel erg serieus. Gelukkig bleek alles goed te zijn en bleken we wederom een gezonde zoon te verwachten!

De derde 20 weken echo.

De derde keer moest ik alleen, omdat we geen oppas hadden voor de jongens. Het was een hele spannende echo omdat de baby niet mee wilde werken en ik dus een paar keer moest gaan staan en op mij zij moest gaan liggen zodat de echoscopiste het goed kon zien. Ik was al helemaal op van de zenuwen, maar gelukkig bleek ook deze keer alles goed te zijn. Gek genoeg kon ik bij Lauren pas gaan genieten na de 20 weken echo, toen ik wist dat alles goed was. Omdat Richard er niet bij kon zijn en we toch samen achter het geslacht wilden komen, liet ik het opschrijven en maakten we thuis de brief open. We kregen een meisje!

Zenuwachtig voor de 20 weken echo, bij de vierde keer?

Heel stom misschien, maar hoe vaker ik zwanger ben, hoe vaker ik me realiseer dat het echt een wonder is dat het bij ons zo vaak zo goed mag gaan. Ik heb nog nooit een slechte echo gehad en nog nooit een miskraam en dat vind ik echt heel erg bijzonder, zeker omdat dat echt niet vanzelfsprekend is. We mogen vanmiddag weer een kijkje nemen en ik vind het heel erg spannend. We hebben deze keer wel oppas voor de kinderen, dus ik ben blij dat Richard gewoon mee kan.

 

Was jij zenuwachtig voor de 20 weken echo? en maakte het ook verschil of het je eerste of je tweede, derde of vierde zwangerschap was?

 

 

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

9 comments

Natascha 3 mei 2017 - 14:46

Door alle blogs en verhalen van vriendinnen weet ik dat het niet zomaar een echo is. Ik ben daarom ook best nerveus voor onze eerste 20-weken echo (9 mei a.s.). Het is zeker een wonder om een gezond kindje op de wereld te zetten. Ik hoop dat wij ook een positieve uitslag mogen krijgen!

Reply
Anja 2 mei 2017 - 18:53

Nooit over nagedacht. Vond wel de inwendige echo helemaal niets en spannend, maar dat moest vanwege vele hardnekkige harde buiken.

Reply
Michelle 2 mei 2017 - 10:52

Ik vond het de tweede keer ook zooo veel spannender dan de eerste keer. Toen had ik er ook zo’n soort ‘lange pretecho’ idee bij. Gelukkig was het allebei de keren allemaal goed!

Reply
Tineke 2 mei 2017 - 10:07

Fijn dat jullie nu wel samen kunnen gaan. Ik vond alle echo`s eigenlijk altijd wel erg spannend. Heel veel succes, maar geniet er ook van!
Liefs

Reply
Annemiek Visser 2 mei 2017 - 08:50

en of ik zenuwachtig was eigenlijk was ik pas echt opgelucht na een DNA onderzoek toen onze zoon een paar maanden jong was. Toen pas wisten we dat hij geen NF heeft, net als ik. Tijdens de 20 weken echt werd er gekeken of er afwijkingen in de botten zitten (in mijn beide onderarmen is 1 bot te kort ten opzichte van het andere bot) geen vreemd weefsel wat op een fibroom kan wijzen. Dat als extra op/tijdens de normale 20 weken echo. Daar voor en daar na waren bij elk ziekenhuis bezoek ook echo’s en elke keer was het toch wel een beetje spannend. Die 20 weken echo was echt heel erg spannend. Bij ons werd deze dan ook uitgevoerd in het ziekenhuis. Gelukkig ging jij de eerste keer lekker onwetend de echo in 😉 . Ik hoop en wens voor jullie dat het deze keer ook allemaal goed zal gaan.

Reply
Papa.zijn 2 mei 2017 - 08:26

Wij hebben èèn kindje, maar bij elke echo waren mijn vrouw en ik zenuwachtig. Elke keer weer zaten we vol spanning of alles goed was met de kleine. Ik snap begrijp het wel ? (ook al ben ik een man)

Reply
Kelly 2 mei 2017 - 07:36

Ik vond de 20 weken echo toch wel spannender dan gedacht, en was dan ook best zenuwachtig. Gelukkig was alles in orde en hebben we een gezonde dochter die volgende maand alweer 1 word!

Reply
@janeiro311 2 mei 2017 - 07:13

Ik heb volgende week mijn 20-weken echo en ik zal ook wel weer nerveus zijn die dag. Voor mij is het de tweede zwangerschap en ben me net als jij nu veel bewuster van eventuele afwijkingen. Het heeft nu (als er iets mis zou zijn) niet alleen gevolgen voor jezelf en je partner maar natuurlijk ook voor broertjes en zusjes. Maar goed, we duimen gewoon voor een gezond kindje, niet teveel piekeren, komt vast goed. Succes vanmiddag. Liefs

Reply
Joyce 2 mei 2017 - 07:09

Spannend! Ik werd ook elke keer zenuwachtiger. Gelukkig hier drie keer een goede 20-weken echo gehad!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.