20 keuzes in je zwangerschap!

by Tamara

Ik werd door Dineke van www.lippenstiftenluiers.nl getagd om deze leuke vragenlijst in te vullen! 20 vragen over keuzes in je zwangerschap dus! Lezen jullie mee?

1. Wel of geen zwangerschaps vitamines?
Ik heb tijdens de eerste weken heel braaf davitamon mamma zwangerschapsvitamines geslikt. Met heel erg veel moeite want door de misselijkheid begon ik steeds ontzettend te kokhalzen bij het slikken. Op een gegeven moment vergat ik het perongeluk wel eens en op dit moment slik ik ze niet meer. Wel probeer ik ervoor te zorgen dat ik met mijn voeding genoeg vitamines en mineralen binnenkrijg.

2. Verloskundige of gynaecoloog?
Ik ga nu voor de derde keer naar dezelfde verloskundige praktijk. Wel zijn ze inmiddels verhuist naar een andere locatie. Ik ben blij dat hier zo’n fijne verloskundige in het dorp zit, met eigen echoapparaat zodat we elke controle even mogen kijken!

3. Wel of geen zwangerschapsforum?
Bij de zwangerschap van Maxim praatte ik heel erg veel mee in de zwangerschapsweken op babybytes. Inmiddels vind ik de site steeds minder leuk worden en nu praat ik dus niet meer mee in een forum.

4. Gezond eten of juist snoepen?
Ookal doet mijn cravings blogje van vorige week waarschijnlijk anders vermoeden, ( met die broodjes kroket en hagelslag) maar ik probeer echt zo gezond mogelijk te eten. Ook omdat ik hier nog 2 ventjes rond heb lopen die ik een beetje het goede voorbeeld moet geven. Maar af en toe iets minder gezond kan wel! Haha!

5. Wel of geen testen? ( vruchtwaterpunctie/ vlokkentest? )
Geen. Misschien wat naïef aangezien veel meer mensen dit tegenwoordig wel doen. Maar ik word altijd verschrikkelijk onzeker van die kansberekeningen. Met de meeste testen heb je alsnog geen 100% zekerheid. De 20 weken echo hebben we wel laten doen. Omdat ik, mocht er iets mis zijn me wel heel graag wil voorbereiden.

6. Eten voor twee of geen hap door je keel kunnen krijgen vanwege de misselijkheid?
Ik ben zeker de eerste 20 welen zo misselijk geweest dat ik totaal geen eetlust had. Nu ben ik nog vaak misselijk, maar zolang ik kleine beetjes eet, is het wat meer te doen. Zodra ik zo ontzettend slim ben om veel te eten dan ben ik meteen s’nachts weer vreselijk misselijk.

7. Wel of geen dagboek bijhouden?
Ik wou dat ik dat gedaan had! Ik heb bij Maxim heel braaf een dagboek bijgehouden tot 30 weken ongeveer en heb verder heel veel blogs geschreven op babybytes. Was superleuk om terug te lezen, dus ik vind het achteraf heel jammer dat ik dat bij Floris niet gedaan heb. Dat is ook een van de redenen dat ik begonnen ben met bloggen, zodat ik alles later weer terug kan lezen!

image

8. Zomer of winterzwangerschap?
Ik was de eerste twee keer uitgerekend in de winter en dat was niet zo heel erg leuk aan het einde. Allereerst omdat het steeds sneeuwde en ontzettend glad was, dus ik heb 2 x een flinke uitglijder gemaakt waarbij ik op mijn buik terecht kwam. Maar ook omdat eigenlijk niks meer lekker zit aan het einde van je zwangerschap en dan moet je ook nog zoooooveel kleren aan als je eens naar buiten wil! Nee het lijkt me echt heerlijk om straks in de zomer uitgerekend te zijn. Gewoon een jurkje aan en klaar!

9. Wel of geen buikfoto’s?
Wel! Ik heb er bij Maxim niet zo heel erg veel gemaakt en dat vond ik achteraf heel erg jammer. Daarom heb ik bij Floris elke week braaf een foto gemaakt en dat doe ik deze keer weer! Misschien zelfs wel vaker! Haha! Ik wil graag in mei ofzo nog een keer een mooie zwangerschapsshoot buiten doen, als mooie herinnering!

image

10. Pufcursus of zwangerschapszwemmen.
Beide niet, ik ben stiekem niet zo heel erg sociaal als ik zwanger ben en heb daarom erg weinig zin om met een cursus mee te doen. Wel vind ik zwemmen heeerlijk als ik zwanger ben, dus hoop ik dat we binnenkort nog een weekend naar Centerparcs ofzo kunnen!

11. Wel of geen zwangerschapskleding?
Ik heb toevallig net een positiebroek aangeschaft voor de laatste weken, maar voor de rest hoop ik het te redden met gewone wat langere shirts en jurkjes. Vind het zo ontzettend zonde om voor die paar maanden allemaal kleding te kopen die ik daarna nooit meer aankan.

12. Babykleding shoppen voor of na die tijd?
Beide, ik heb vorige week net alle dozen babykleding uitgezocht, om te kijken wat er nog bruikbaar is, maar als ik kijk wat ik bij Floris allemaal nieuw gekocht heb dan heeft het niet eens heel veel zin om veel te bewaren haha! Ik heb inmiddels ook al wat nieuwe setjes gekocht, maar aangezien ik niet weer welke maat ons kindje zal hebben koop ik niet superveel! Mochten we niet genoeg hebben kan ik altijd bij kopen.

13. Geslacht bekend of onbekend?
De eerste twee keren wisten we het wel en daarom leek het ons nu leuk om het op te laten schrijven! Eenmaal thuis waren we alleen zo nieuwsgierig dat we toch gekeken hebben! En stiekem is het ook wel handig om te weten of we de babykamer blauw kunnen laten, of toch een andere kleur kunnen verven!

14. Voor of na de tijd babykleding shoppen?
Dit is toch dezelfde vraag als 12? Nou beide dus haha!

15. Kinderwagen of draagdoek aanschaffen?
Ik wil deze keer eigenlijk beide gaan gebruiken. Met 3 kinderen is het soms wel handig om je handen vrij te hebben en dan lijkt een draagdoek me ideaal. Maar omdat ik vaak veel loop wil ik ook graag een nieuwe kinderwagen aanschaffen.

image

16. Wel of geen borstvoedingscursus?
Geen, ik heb de jongens 16 en 23 maanden bv gegeven en dus vind ik mezelf stiekem wel een ervaringsexpert! Haha!

17. Wel of geen buikbalsem?
Geen, ik heb me bij Maxim suf gesmeerd en zit toch echt onder de strepen. Nou heb ik er ook wel aanleg voor omdat ik in de pubertijd al heel veel strepen gekregen heb. Nu smeer ik gewoon met bodylotion omdat ik een wat droge huid heb tijdens de zwangerschap.

18. Thuisbevalling of ziekenhuis.
Absoluut ziekenhuis, na een redelijk traumatische bevalling van Maxim vind ik het heel belangrijk om gewoon meteen op de goede plek te zijn als het mis mocht gaan of mocht er wat extra hulp nodig zijn.

19. Wel of geen foto’s van de bevalling?
Ik heb van beide jongens wat foto’s van voor en na de bevalling, waar ik heel blij mee ben. Het lijkt me wel heel speciaal om de bevalling op foto/film vast gelegd te hebben, maar weet nog niet of ik dit echt wil.

20. Wel of geen pijnbestrijding?
Wel! Ik heb de afgelopen 2 keer verschrikkelijke rug weeën gehad die helemaal niks deden en waardoor ik me tussendoor niet kon ontspannen. Bij Maxim kreeg ik hiervoor een ruggenprik, die niet hielp, want ik voelde alles nog gewoon, dus die wil ik niet weer. Maar bij Floris kreeg ik een of andere injectie, hierdoor gingen de scherpe kantjes van de weeën af en schoot het ineens heel erg op! Ja ik ben gewoon geen pijn is fijn type, dus hoera voor pijnbestrijding! Haha!

Dit waren de 20 vragen en mijn antwoorden. Ben je zwanger en lijkt het je leuk om mee te doen? Neem hem dan vooral over!

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.