Een nieuw begin, hoofdstuk 7

by Tamara

Dromerig zat ik naar buiten te kijken terwijl ik met mijn pen tegen mijn lip tikte. Ik werkte hier nu drie weken en hoewel ik ontzettend veel werk gedaan kreeg in een dag, bracht ik toch iets meer tijd door met naar buiten staren dan ik zou willen. Inmiddels wist ik precies op welke tijdstippen ik Jake kon bewonderen vanuit mijn kantoor. In de ochtend rond 10 uur nam hij de gasten die graag wilden rijden mee naar het bos en in de middag rond drie uur liep hij vaak over het strandje richting het dorp om wat dingen op te halen of hielp hij Mike met wat klusjes. Ik probeerde steeds zo onopvallend mogelijk te staren, maar mijn gestaar was kennelijk wat minder subtiel dan ik dacht aangezien hij elke keer zijn hand op stak en ik niks anders kon dan dromerig terugzwaaien. In de afgelopen weken had ik Maria regelmatig gevraagd of ze nog wat nodig had, zodat ik een smoes had om langs zijn huis naar het dorp te lopen. Dat waren inmiddels toch wel mijn favoriete uitjes, even naar hem gluren terwijl ik langs zijn huis liep. Hij was vaak te druk bezig om mij op te merken, of hij was één van de paarden aan het borstelen, of hij was met zware strobalen aan het slepen, of hij was met zijn grote truck bezig. Ik vond het fascinerend om te zien wat hij allemaal deed en hoewel ik me een ontzettende stalker voelde, genoot ik stiekem ontzettend van dat soort momentjes. Naast dat hij veel bezig was bij zijn eigen huis, hielp hij Maria en Mike heel erg veel met het opknappen van het hotel.

Vandaag hielp hij Mike met wat dingen die geverfd moesten worden en laat het toeval nou zo zijn dat ze net voor mijn raam de veranda aan het verven waren. Wat niet perse echt heel erg bevordelijk was voor mijn werktempo. Hoevaak ik de afgelopen tijd wel niet terug had gedacht aan dat moment daar bij dat meer. Hoe hij naar me keek met zijn lichtgrijze ogen en grijnde met zijn spierwitte tanden. Het was dat er een heleboel mensen op het strand hadden gelegen, anders had ik hem ter plekke besprongen. ‘Zit je weer te dromen?’ geschrokken keek ik om en zag Maria grinnikend bij de deur staan. ‘Hij vroeg gisteren nog naar je.’ Meteen voelde ik dat ik rood werd. ‘ Huh? Wat? Wie vroeg naar me?’ vroeg ik onverschillig. ‘Je weet best waar ik het over heb. Hij vroeg of je hier nog lang blijft en waar je vandaan komt.’ Ik keek naar buiten en mompelde ‘hmm’, waarom zou hij willen weten hoe lang ik zou blijven?
‘Maar waar ik hier voor kwam, er is morgen een feest in het dorp, ongeveer iedereen die hier woont komt en het is elk jaar heel erg gezellig. Heb je zin om ook mee te gaan?’ Een feest? Ik was al in geen tijden meer naar een echt leuk feest geweest en nog nooit naar een dorpsfeest. Melissa had wel eens vertelt over de feestjes die ze hier gaven en het klonk altijd heel erg leuk. ‘Jake komt ook.’ zei Maria met een lach. ‘ Haha, nou het lijkt me heel erg leuk! Ik kom zeker!’ Ze schudde glimlachend haar hoofd en liep weer naar de gang. Een feest waar Jake ook was, wat moest ik wel niet aantrekken? Ik had immers al mijn leuke kleding voor feestjes bij Melissa in de opslag liggen. Gelukkig werd die keuze al heel snel voor me gemaakt, want toen Maria me even later thee kwam brengen, liet ze vallen dat het thema van het dorpsfeest elk jaar ‘western’ was en dat iedereen als cowboy, cowgirl of indiaan moest komen. Nu liep de helft van het dorp er sowieso altijd al zo bij, dus veel verschil was het niet, maar toch vond ik het leuk om eens zo’n feest mee te maken.
Het kostte me die dag ontzettend veel moeite om mijn werk te doen, aangezien Jake steeds voor mijn raam stond. Hij had een strak zwart shirt aan dat steeds een stukje omhoog kroop als hij zich uitrekte om de bovenkant van de veranda te schilderen en waardoor ik dus steeds een stukje buik zag. Ik merkte pas dat ik weer aan het staren was toen hij lachend naar binnen keek en zijn hand op stak. Blozend zwaaide ik terug en deed alsof ik heel hard aan het werk was. Gelukkig ging hij na een tijdje voor het raam weg, zodat ik gewoon rustig verder kon werken.
Dat was hard nodig ook, want hoe meer werk ik verzette hoe duidelijker het werd wat een puinhoop de administratie was. Het was te zien dat de man van Maria zijn best had gedaan, maar dat hij er gewoon geen verstand van had gehad. Er waren stapels met rekeningen die nog niet betaald waren, rekeningen van klanten die nog betaald moesten worden, orders die nog niet ingevoerd waren en ga zo maar door. Het ging me zeker nog weken kosten om het allemaal op orde te krijgen. Maar ik hield van werken en ik was Maria zo dankbaar voor deze kans dat ik ontzettend hard werkte en echt mijn best deed. Zo erg zelfs dat ik regelmatig de tijd vergat en pas at als Maria me kwam halen.

De volgende dag was het dan eindelijk zo ver. Ik stond voor de spiegel in een versleten spijkerbroek, een houthakkershemd en ik droeg een cowboyhoed en cowboylaarzen die ik van Maria had geleend. Ik had extra mijn best gedaan op mijn make-up en spoot voor ik de deur uit ging nog wat van mijn favoriete geurtje op. Samen met Maria en Mike liep ik richting het dorp waar het feest plaatsvond. Een boer had zijn schuur omgetoverd tot een echte bar in western stijl en er klonk vrolijke country muziek. Toen we binnenkwamen was het al behoorlijk druk en we liepen meteen naar de bar om wat drinken te bestellen. Terwijl ik van mijn glas wijn nipte, keek ik om me heen of ik Jake al ergens zag, maar hij was nergens te bekennen. Wel werd duidelijk dat Mike en Maria iedereen in het dorp kenden, want er kwamen continue mensen naar ons toe om een praatje te maken. Iedereen die bij ons kwam staan stelde zich aan mij voor en ik kletste wat met een paar mensen. Na een tijdje excuseerde ik me en ging ik op zoek naar de wc. Die was lastiger te vinden dan ik had verwacht en al snel liep ik buiten op het erf te zoeken naar waar de ingang ook alweer was en had ik spijt dat ik niet gewoon had gevraagd waar de toiletten waren. Ik liep een beetje rond tot ik om de hoek weer wat licht zag. Ik wilde richting het licht lopen toen ik ineens tegen iets heel groots opbotste en omviel in een stapel hooi. ‘Kijk uit waar je loopt.’ mopperde ik. Meteen toen ik zag wie het was schaamde ik me dood. ‘ Uhh hoi Jake.’ mompelde ik. Hij lachte en stak zijn hand uit, die ik vast pakte. Zijn huid voelde ruw en warm aan en hij trok me moeiteloos overeind. ‘Sorry, ik zag niet dat je hier liep. Gaat het?’ Ik knikte en keek omhoog naar zijn bezorgde gezicht. ‘Je weet dus al hoe ik heet, maar ik geloof dat we ons nog niet aan elkaar hebben voorgesteld. Ik ben Jake.’ zei hij met een glimlach terwijl hij zijn hand uit stak. Ik aarzelde even en pakte zijn hand aan. Meteen viel het me op hoe mini mijn handjes waren vergeleken met die van hem. ‘Ik ben Tessa.’ zei ik zachtjes terwijl mijn hart bonsde. ‘Leuk om te te ontmoeten, ik vroeg me al af wie er nou de hele tijd vanachter het raam naar me aan het staren was.’ lachte hij. Meteen voelde ik weer dat ik rood werd en ik hoopte maar dat het niet te zien was in het donker. Hij bracht een hand naar mijn gezicht en plukje wat sprietjes hooi uit mijn haar en raakte daarbij zachtjes mijn wang aan. ‘Jij gaat naar binnen? Misschien dat ik je zo dan nog zie.’ zei hij zachtjes terwijl hij wat dichterbij kwam staan. Ik knikte. ‘Oké, dan zie ik je zo binnen.’ Hij streek met zijn duim over mijn wang en lachte nog één keer voordat hij zich omdraaide en weer weg liep.

Ik bleef daar staan, in het halfdonker. En ik wist nu zeker dat ik tot over mijn oren verliefd op hem was.

Meteen verder lezen? Je koopt het boek hier!

Lees ook mijn andere verhalen:

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.