10 leuke gratis activiteiten met kinderen!

by Tamara

Hoera! Het is weer vakantie. Of nouja hoera, stiekem zie ik er wel een beetje tegenop altijd, in mijn eentje thuis met vier kinderen haha. Maar gelukkig lijkt het komende week heel mooi weer te worden en dus kunnen we lekker naar buiten. aar ja, wat kun je dan doen met vier kinderen? We gaan deze vakantie ook een paar daagjes weg, dus ik wil niet teveel geld uitgeven aan allerlei uitjes. Welke leuke gratis activiteiten je met kinderen kunt doen? Ik vertel het in deze blog!

10 gratis activiteiten met kinderen.

Stuk fietsen.

Mijn oudste zoons kunnen sinds afgelopen zomer allebei fietsen! Superleuk natuurlijk om dan lekker een stukje te gaan fietsen en wat meer van de omgeving te zien. Alleen hun fietsen zijn stuk ( moeten nog even nieuwe kopen, maar ze zitten toch meestal in de bakfiets haha) dus fietsen is een beetje lastig. Maar met zijn allen in de bakfiets is oook heeeel gezellig!

Kinderboerderij.

Als we dan toch aan het fietsen zijn. De meeste kinderboerderijen zijn gratis en het is heel erg leuk om daar naartoe te gaan.  Wij hebben hier zelf een hele leuke kinderboerderij met allerlei dieren en we komen er graag. ( Oke de laatste tijd iets minder graag omdat Lauren een hekel heeft aan geiten, maar toch haha)

Knutselen.

Knutselen is altijd een succes hier! We hebben de kinderen met sinterklaas een hele stapel klei gegeven en daarnaast heb ik een hele kast vol gekleurd papier, lijm en stiften. Wat ook fijn is, is dat ik dit gelukkig niet samen met ze hoef te doen. Sterker nog, laatst had ik het briljante idee om een kijkdoos te gaan maken en dat vonden ze maar saai haha! Dus ik zet het regelmatig allemaal op tafel en dan vermaken ze zich prima. Bij Lobbes kwam ik trouwens een heleboel knutselspullen tegen, misschien dat jullie daar ook nog wat leuks kunnen vinden.

Tent bouwen in de woonkamer.

Vroeger hadden we altijd een enorme tuin met daarin allemaal hoge bomen enzo waar we in konden klimmen. Daarnaast had mijn vader een aantal grote houten kratten van zijn werk mee genomen, waar onderdelen van schepen in hadden gezeten om daar hutten van te bouwen. Ik was vroeger dus altijd hele dagen buiten. Maar helaas heb ik nu zelf niet zo’n hele grote tuin en hoewel mijn kinderen een hele grote klimtoren, een zandbak met zandbak speelgoed in de tuin hebben, hebben ze niet echt plek om zelf een hut te bouwen. Gelukkig mogen ze dit van mij ook wel eens in huis doen. Ze hebben op hun kamers van die glijbaanbedden waar ze hutten van kunnen bouwen en natuurlijk mag het ook wel eens in de woonkamer!

Wandelen.

Wandelen is altijd leuk om te doen en ook leerzaam! Zeker omdat het voorjaar er weer aan komt en alles weer een beetje in bloei komt te staan. Je kunt een soort mini speurtocht doen en je kinderen de opdracht geven om bijvoorbeeld bepaalde blaadjes of bloemen te zoeken! Superleuk om te doen!

Naar de bibliotheek.

We hebben hier in het dorp een bibliotheek waar je ook kunt spelen. Althans, ze hebben er een heleboel speelgoed staan. Vaak is het gratis om naar de bibliotheek te gaan en kost het alleen geld als je boeken wilt lenen! Mijn kinderen vinden het er vaak heel erg leuk!

Picknicken.

Iets dat we hier heel graag doen als het een beetje mooi weer is. Wat broodjes in de tas en ergens buiten opeten.  Ik weet niet waarom ze het zo leuk vinden, maar het is elke keer weer een groot succes!

Iets bakken en versieren.

Iets bakken zoals brood, cakejes, taart enzovoort is hier ook altijd een enorm succes! Vooral op dagen dat het niet zulk mooi weer is en je eigenlijk niet naar buiten kunt gaan. Samen kneden, kijken hoe het gaar wordt in de oven en vervolgens versieren en opeten! Elke keer weer een succes!

Tip! experimenteer eens met een klein beetje kleurstof door je beslag. Groene cake! Maar dan op een goede manier 😉

Filmmiddag houden.

Nog een leuke activiteit voor als het niet zulk mooi weer is buiten. Wij hebben een hele stapel Disneyfilms in de kast liggen, maar ik denk dat iedereen tegenwoordig wel Netflix/Videoland heeft en daar staat vast ook een film op die jullie allemaal leuk vinden. Allemaal lekkeredingen op tafel en kijken maar!

Tip! Maak zelf popcorn! Superleuk om te doen!

Naar een speeltuin.

Tot slot, volgens mij staat er in elke wijk wel een speeltuin of is er altijd wel een speeltuin dichtbij waar je met je kinderen naartoe kunt gaan. Hier hebben we al heel wat zomeravonden doorgebracht in de speeltuin vorig jaar en als het mooi weer is mogen ze er zeker weer naartoe!

Bonustip.

Samen een grote schoonmaak houden.

Mijn kinderen zijn de laatste tijd heel erg geïnteresseerd in het huishouden en willen met alles helpen. Goed moment om daar gebruik van te maken en samen met ze hun kleding en speelgoed uit te zoeken! Hier vinden ze dat altijd erg leuk om te doen en ze hebben ineens weer een heleboel ‘nieuw’ speelgoed dat ze vergeten waren!

 

Heb jij nog een leuke tip voor gratis activiteiten met kinderen? Ik ben heeeel erg benieuwd!

 

Deze blog bevat twee links naar een webshop.

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Ilse 23 februari 2019 - 00:59

Heerlijke uitjes noem je op! Lekker fietsen en naar het bos gaan: love it!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.