10 jaar samen!

by Tamara
10 jaar samen

Zal ik er meteen maar een cliche van hier tot Tokio ingooien dan? Wat vliegt de tijd! Vandaag precies 10 jaar geleden werd mijn ontzettende ‘vlinders in je buik, niet kunnen slapen, praat over niks anders’ puberverliefdheid een echte relatie toen Richard aan mij vroeg of we niet wat een wat serieuzere stap konden nemen in plaats van de hele tijd om elkaar heen draaien. Wat volgens mijn verwachtingen maar maximaal een week ( misschien twee) zou duren, groeide uit tot een serieuze relatie met een heleboel ups en downs, een heleboel (oké drie) kinderen , een grote mensen hypotheek en een verloving! Maar we beginnen bij het begin, hoe hebben we elkaar ontmoet?

CIMG0872

10 jaar geleden.

10 jaar geleden was ik 15 jaar oud en zat ik in een behoorlijk moeilijke situatie. Mijn moeder was op dat moment heel erg depressief waardoor er een behoorlijk gespannen situatie was thuis. Op een gegeven moment besloot mijn moeder dat ze ons graag een puppy wilde geven en zo geschiedde! Het was een ontzettend schattig hondje en we kregen ontzettend veel puppykraamvisite! Op een dag kwam er een vriendin langs en voor de grap vroeg ik of ze nog wat leuke jongens kende die ik toe kon voegen op msn, het communicatiemiddel van de jeugd van 2006! Nou die kende ze wel en er zat 1 jongen op die me wel heel leuk leek ondanks zijn gladde praatjes. Mogen jullie raden wie dat was 😉

Ik moet zeggen dat ik het in het begin wel een beetje raar vond om tegen een jongen van 20 aan te kletsen. Bovendien was het een ontzettende slijmbal en had hij nogal een reputatie. Toch besloten we een keer af te spreken ( met vriendinnen erbij want deze schijterd durfde niet) en hoewel de vonk niet meteen oversprong, vond ik hem wel meteen heel leuk!

CIMG0496

Een moeilijke fase.

Een nogal rare gebeurtenis zorgde ervoor dat we ineens wel heel erg naar elkaar toegetrokken werden. Mijn moeder deed die zomer haar eerste echte suïcide poging en hoewel hij natuurlijk keihard weg had kunnen rennen ( waar ik hem groot gelijk in had gegeven) bleef hij en hielp hij met alles. Hij ruimde de rommel op, paste op het huis toen ik naar het ziekenhuis moest met haar en nog veel meer. Waar elke andere jongen van 20 de benen had genomen, had ik ontzettend veel steun aan hem, zelfs toen ik tijdelijk niet thuis woonde.

In de nacht van 5 op 6 juni kwam daar dan dat berichtje waar ik op hoopte, hij smste me of ik misschien een iets serieuzere relatie met hem wilde en dat wilde ik natuurlijk dolgraag!

Eenmaal thuis werden we steeds hechter en al snel gingen we samen op vakantie, trok ik bij hem in en genoten we echt van elkaar en het leven! We hebben allebei nogal moeilijke karakters en zijn Koppig met een hoofdletter K, dus dat botst nog wel eens, maar we waren stapelgek op elkaar en al snel was het tijd voor de volgende stap.

1203289030_5_Kk7c

Zwanger! En een huis gekocht!

Na een heleboel pogingen tot een opleiding die steeds mislukten omdat ik teveel met mijn hoofd bij mijn depressieve moeder zat en het vaak allemaal teveel werd, besloot ik een knoop door te hakken en tijdelijk te gaan werken totdat ik wist wat ik nou echt wilde. Met beide een goede baan hadden we de mogelijkheid om een huis te kopen en aangezien we beide ook wel een kinderwens hadden ( ondanks dat ik 19 was) was er eigenlijk niets dat ons tegenhield. Op 26 april 2010 hield ik een positieve zwangerschapstest in mijn handen, op 16 juni verhuisden we naar ons nieuwe huis en in het jaar erop op 3 januari werd onze zoon Maxim geboren! Ik genoot van het moeder zijn en had eindelijk rust en geluk gevonden. Tot we dat ene telefoontje kregen.

Waar 26 april 2010 een prachtige betekenis had, was 26 april 2011 een intens zwarte dag. Ik had al een tijdje ruzie met mijn moeder omdat ik wilde dat ze aan zichzelf zou werken en wilde haar daarom een tijdje niet zien. In de ochtend kreeg ik een berichtje dat het haar allemaal speet en dat ze echt haar best ging doen om beter te worden, in de avond kregen we een telefoontje dat ze overleden was. Ze had zelf een eind aan haar leven gemaakt.

Opnieuw ging ik door een hele moeilijke periode, maar Richard en Maxim sleepten me er doorheen en hoewel het nog steeds moeilijk was en is, kon ik het mede dankzij hun een plekje geven.

Zwanger en verloofd.

In 2012 had ik een positieve zwangerschapstest in mijn handen en we konden ons geluk niet op! Weer zouden we ouders worden! Ik had weer een heerlijk zorgeloze zwangerschap en vond het superleuk dat we nogmaals een jongetje kregen. Maar er gebeurde nog iets dat jaar. Op 22 augustus 2012 ging Richard op vakantie op zijn knieen met een prachtige ring en vroeg of ik met hem wilde trouwen. Nou, dat liet ik me geen tweede keer zeggen!

Op 22 februari 2013 werd onze zoon Floris geboren.

DSC_0223

10 jaar later.

Het is 1 juni 2016, dat betekend dat we dus nu 10 jaar bij elkaar zijn. 10 prachtige jaren waarin we 3 prachtige kinderen mochten krijgen en vele mooie herinneringen maakten die we later aan onze kleinkinderen kunnen vertellen. Elke relatie heeft zijn ups en downs en die van ons is ook niet altijd perfect, maar we zijn wel dolgelukkig samen en ik denk dat we nog vele jaren te gaan hebben!

Als je mij in de zomer van 2006 had verteld dat ik over 10 jaar nog steeds samen zou zijn met die ene gladjakker met dat rare accent en 3 kinderen met hem zou hebben dan had ik je keihard uitgelachen en je voor gek verklaard. Maar achteraf ben ik ontzettend blij met hoe het allemaal gelopen is en ik verheug me op de komende jaren!

 

Misschien vind je dit ook leuk

20 comments

Jessica 2 juni 2016 - 20:28

Gefeliciteerd met deze mooi mijlpaal. Wat fijn dat hij je zo heeft gesteund.

Reply
Simone 1 juni 2016 - 20:22

Gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal!

Reply
Cindy 1 juni 2016 - 18:19

Gefeliciteerd, mooie mijlpaal. Wat hebben jullie al veel mee gemaakt zeg!

Reply
Liess 1 juni 2016 - 15:44

Vaan harte gefeliciteerd jullie!

Reply
Stefanie 1 juni 2016 - 11:48

Gefeliciteerd!!

Reply
Eline 1 juni 2016 - 11:16

Wat een mooie mijlpaal, van harte gefeliciteerd!!

Reply
Rosanne 1 juni 2016 - 10:19

Van harte gefeliciteerd! Wat een bijzondere mijlpaal!
En wat mooi dat hij je altijd heeft gesteund tijdens de moeilijke en mooie momenten. Heel veel geluk en liefde voor de jaren die nog gaan komen!

Reply
Mathiske's mama blog 1 juni 2016 - 10:05

Gefeliciteerd samen! Op naar nog vele mooie momenten en herinneringen

Reply
Leonie 1 juni 2016 - 09:56

Wauw, wat hebben jullie een hoop meegemaakt samen. Mooi om te lezen. Gefeliciteerd!

Reply
saskia 1 juni 2016 - 09:54

Van harte gefeliciteerd, jullie zijn leuk samen <3

Reply
Leonie van Mil 1 juni 2016 - 09:04

gefeliciteerd! Veel geluk samen! Het zijn inderdaad een hoop ups en downs geweest, maar super hoe jullie samen een weg naar de 10 jaar hebben gevonden. Vooral heel bijzonder om zo jong al de liefde van je leven te vinden. Extra speciaal.

Reply
Heleen 1 juni 2016 - 09:00

Gefeliciteerd samen! Lijkt beetje op ‘our story’.. 🙂 Ook 15 en 23 toen we elkaar leerden kennen.. Zagen eerst een hoop obstakels voor ons zelf, maar de liefde was sterker en nóg, waardoor we er voor gingen en ook blijven gaan! 🙂 Wij zijn 25mei10 getrouwd, 23mei11 werden we papa en mama van een prachtige zoon. 24dec12 mochten we onze tweede zoon krijgen en 25mrt15 onze derde. Aankomende dec zijn we ook 10 jaar samen ❤ Veel mooie jaren nog met elkaar als gezinnetje! Geniet ervan?

Reply
joyfromjoyce 1 juni 2016 - 08:54

HOERAAAAAAAAAAAAAAAAA! En wat was je cadeautje?

Reply
Kelly 1 juni 2016 - 08:48

Wat een enorm bijzonder verhaal en wat fijn dat je je steun en toeverlaat hebt gevonden! Al het geluk van de wereld voor jullie en hopelijk blijven jullie voor altojd het mooie gezinnetje

Reply
Michelle 1 juni 2016 - 08:40

Gefeliciteerd met deze bijzondere mijlpaal! Wat mooi dat hij je zo heeft kunnen steunen tijdens die ontzettend zware periode en nóg. Ik wens jullie een héél lang en gelukkig leven toe samen, vol hoogtepunten en mooie momenten!

Reply
Monique 1 juni 2016 - 08:32

Gefeliciteerd!! Nog vele gelukkige jaren samen❤

Reply
Astrid 1 juni 2016 - 07:52

Leuk om te lezen!! En zo erg is t niet, jij als 15 jarig guppie. Kerels die bij je blijven als anderen weg zouden rennen zijn kerels om te koesteren. Enne volgend jaar trouwen, met de kids als bruidskindjes?!?! ?

Reply
Channa 1 juni 2016 - 07:19

Gefeliciteerd! Wat fijn dat hij in al die jaren zo’n steun is geweest. Op hopelijk nog vele jaren!! 🙂

Reply
Elisabeth 1 juni 2016 - 06:58

Jeetje wat een tijd samen! Moeten ik en mn vriend nog maar eens zien te doen. Een hoop mooie, maar ook zware momenten… gefeliciteerd!

Reply
Merel 1 juni 2016 - 06:31

Haha die laatste zinnen! Maar mooi verhaal, vooral dat hij bleef toen het echt moeilijk werd en je steunde. Veel geluk samen en gefeliciteerd met dit mooie jubileum!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.