Slik, mijn baby is nu echt 1 jaar.

by Tamara
babytijd

Ik schrijf dit op 5 juni, de avond voordat Lauren geboren werd. Vorig jaar stond ik nu op dit tijdstip op een beetje een onhandige manier te proberen die enorme buik op de foto te zetten. Ik was precies 40 weken zwanger en ik voelde me nog prima! Niets wees op een naderende bevalling en ik legde mijn telefoon dan ook weg, omdat ik nog ‘tijd’ zat zou hebben om morgen even een paar foto’s te maken. Die nacht schrok ik om 6 uur ineens wakker van een felle pijn en toen het om 8 uur eindelijk doorzette, beviel ik amper 2.5 uur later van een prachtige dochter, Lauren. Een meisje dat vandaag alweer 1 jaar oud wordt.

Slik, mijn baby is nu echt 1 jaar.

Is het gek dat ik er best wel moeite mee heb dat ze alweer 1 is? Aan de ene kant vind ik het heerlijk om haar te zien groeien, hoe haar karaktertje zich ontwikkeld en me  er elke keer weer over te hoe groot ze alweer is en wat ze allemaal al kan. Maar aan de andere kant, mijn kleine babymeisje is gewoon geen baby meer en omdat ze echt ons laatste kind is, zal ik ook nooit meer een baby hebben. Het is dus niet alleen afscheid nemen van mijn meisje als baby, maar ook het afscheid van een heel tijdperk, een bijzondere tijd in mijn leven!

Van baby naar dreumes.

Ik herinner me die eerste momenten nog zo goed, hoe ik haar aanpakte toen ze net geboren werd, hoe donker haar haartjes waren, hoe ik meteen tot over mijn oren verliefd op dat kleine meisje was. Hoe is elk vingertje kuste, hoe ik alles van haar op wilde slaan omdat ik nooit meer wilde vergeten hoe klein ze was. Dat kleine hoopje is inmiddels niet zo klein meer. Lauren is uitgegroeid tot een pittige dame, een eigenwijze dreumes die op handen gedragen wordt door haar vader en broers en met een lachje alles gedaan kan krijgen

Elke keer verbaas ik me er weer over hoe perfect je bent, je hebt dezelfde prachtige blauwe ogen als je broers, je zachte krullen kriebelen in mijn neus als ik met je knuffel en hoewel je vingertjes heeeel hart kunnen knijpen, vind ik ze ontzettend schattig.

image

Lieve Lauren, vandaag wordt je alweer 1 jaar oud. In de komende jaren zul je steeds meer groeien en steeds zelfstandiger worden. Er zal een moment komen dat ik je niet meer kan dragen, er zal een moment komen dat je je tegen ons af gaat zetten, er zal een moment komen dat je verliefd word en helaas ook een moment dat je hart gebroken word.

Een eerste verjaardag is een mijlpaal die me doet realiseren dat hoe groter je wordt, hoe minder je mij nodig zal hebben. Maar weet dat ik altijd onvoorwaardelijk van je zal houden en er altijd voor je zal zijn, ongeacht wat je doet of wat voor ontzettend domme dingen je misschien zult doen.

Want jij, kleine Lauren, jij zult altijd mijn kleine lieve meisje zijn. Het meisje met de felblauwe ogen en de ondeugende lach. Het meisje dat mij zoveel over mezelf leerde en het meisje dat ons gezin compleet maakte.

Ik wens je een hele fijne verjaardag, ik wens dat al je dromen uit mogen komen en dat je veel geluk en liefde zult kennen. 

Misschien vind je dit ook leuk

27 comments

Jessica 9 juni 2016 - 20:08

Nog gefeliciteerd!

Reply
Leonie 7 juni 2016 - 09:22

Ah! Nog gefeliciteerd! Hopelijk hebben jullie een leuke dag gehad!

Reply
Kelly 6 juni 2016 - 22:26

Gefeliciteerd met je kleine grote meid!

Reply
Lisanne 6 juni 2016 - 20:02

Zo, moest ik daar even een brok wegslikken… Mooi geschreven! Als de dag van gisteren weet ik nog de aftel sessies op IG. Je prachtige buik! Over 2 weken zijn wij aan de beurt, en ja dat vind ik ook best even een dingetje hoor.

Gefeliciteerd met jullie prachtige meisje! <3

Reply
Simone 6 juni 2016 - 19:58

Wat heb je dat mooi geschreven! Gefeliciteerd met de kleine meid!

Reply
Kirsten 6 juni 2016 - 15:08

Gelukkige verjaardag Lauren! Het is inderdaad een mijlpaal, 1 jaar oud.. Gek ook hoeveel ze leren dat eerste jaar.. Onze dochter wordt 16/06 1 jaar.. Nog 10 dagen dus..

Reply
Janske 6 juni 2016 - 13:16

Happy Birthday Lauren! Fijne dag vandaag 🙂

Reply
Jamaila 6 juni 2016 - 11:53

Gefeliciteerd met jullie kleine meid!

Reply
Angela - Mama met passie 6 juni 2016 - 11:10

Gefeliciteerd met je kleine meisje!

Reply
susan noordergraaf 6 juni 2016 - 10:22

gefeliciteerd met jullie kleine meid! En een hele fijne dag. het weer is in ieder geval super!

Reply
Nathalie 6 juni 2016 - 09:37

Gefeliciteerd met jullie kleine meid! ???

Reply
MetMirjam 6 juni 2016 - 08:29

Gefeliciteerd! Zo bijzonder, zo’n eerste verjaardag!
Fiene is gisteren 2 jaar geworden, dat deed ook veel met me 🙂
En ook zo leuk dat ze het dan zelf nog veel meer meemaakt.

Reply
susan noordergraaf 6 juni 2016 - 10:22

nog gefeliciteerd met jullie dochter!

Reply
Cassandra 6 juni 2016 - 08:28

Gefeliciteerd allerliefste, eigenwijze lauren en natuurlijk ook gefeliciteerd mooie mama, broers en papa. Wat heb je dit prachtig geschreven! Geniet ervan vandaag ❤️❤️

Reply
Charlotte 6 juni 2016 - 08:14

Gefeliciteerd lieve vrolijke Lauren! Maak er maar een gezellig dagje van vandaag!

Reply
Carmelina 6 juni 2016 - 08:05

Jeerje dit kan deze vrouw vol hormonen niet aan! Wat mooi geschreven! Gefeliciteerd met je meisje….

Reply
Kelly 6 juni 2016 - 07:51

Van harte gefeliciteerd! !! Ik vond het ook heel moeilijk toen ze 1 jaar werd, maar genoot er ook enorm van! De hele dag beleefde ik de bevalling opnieuw en op het tijdstip dat ze geboren werd barsten ik in tranen uit! Het gaat zo snel dus geniet maar extra deze dag!

Reply
Leonie van Mil 6 juni 2016 - 07:43

Gefeliciteerd! En een hele fijne dag vandaag

Reply
Joyce 6 juni 2016 - 07:38

Gefeliciteerd lieve Lauren! (En mama) en wat heb je dit mooi geschreven!

Reply
Elisabeth 6 juni 2016 - 07:31

Ik vind het echt heerlijk om te zien hoe mijn babytje steeds meer een echt mensje wordt. Hij kan al zo veel zelf, maar heeft mij toch nog echt nodig. Liefde <3

Reply
Bianca Schrijft 6 juni 2016 - 07:17

Wat gaat het toch snel!!! Gefeliciteerd!!!

Reply
Moniek 6 juni 2016 - 06:57

Gefeliciteerd!!

Reply
Merel 6 juni 2016 - 06:50

Lief!
Gefeliciteerd met haar verjaardag, hoop dat ze een heel leuke dag heeft. En jullie natuurlijk ook ?

Snap je gevoel, werd laatst ook ineens overvallen door zo’n melancholisch gevoel dat dit toch echt een afscheid is van de babytijd. Gek idee!

Reply
Michelle 6 juni 2016 - 06:39

Van harte gefeliciteerd met jullie grote kleine meid! Kan me voorstellen dat het op alle fronten een bijzondere dag voor je is. Geniet ervan.

Reply
Josan 6 juni 2016 - 06:30

Van harte gefeliciteerd met je meisje. Lief geschreven. Ook een dreumes is aandoenlijk ?

Reply
Stefanie 6 juni 2016 - 06:18

Gefeliciteerd met Lauren!! Fijne dag vandaag!

Reply
Channa 6 juni 2016 - 06:08

Gefeliciteerd met je lieve en mooie meisje! Fijne dag vandaag 🙂

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.