3 inspirerende en simpele herfstrecepten met Albert Heijn!

by Tamara
herfst recepten

Gezond en gevarieerd koken? Tja, als drukke moeder van drie jonge kinderen vind ik het af en toe wel lastig om elke dag weer te bedenken wat er op tafel moet komen. Ik heb een heel rijtje van recepten dat ik altijd klaarmaak omdat ik weet dat die recepten eigenlijk altijd lukken, dat de kinderen ze redelijk lusten en vooral dat ze snel klaar zijn. Want met 1 voet in de woonkamer en de andere in de keuken tijdens het koken, moeten gerechten vooral aan die laatste eis voldoen. Toch wil ik wel eens heel graag iets nieuws proberen, dus toen ik een pakket met groenten van Albert Heijn kreeg, besloot ik eens wat andere recepten te proberen. Daarom heb ik vandaag 3 inspirerende en simpele herfstrecepten voor jullie!

3 inspirerende en simpele herfstrecepten met Albert Heijn!

In het pakket zaten 5 zakken voorgesneden groenten die nieuw zijn in het gekoelde groenteschap van Albert Heijn. Er zaten 2 soorten groentefriet in het pakket: 3 zakken groentefriet van oranje en gele wortel, koolraap en knolselderij en 1 zak met groentefriet van zoete aardappel, pastinaak en gele biet. Verder zat er nog een zak voorgesneden biologische pompoen bij. Om eerlijk te zijn zijn dit dit allemaal producten waar ik niet echt bekend mee ben, maar dat maakt de uitdaging om er iets leuks van te maken natuurlijk wel groter!

Wat ik vooral echt ideaal vind, is het kookgemak van deze groenten. Alle groente is namelijk al gewassen en voorgesneden en dit scheelt zo ontzettend veel tijd! Je hoeft alleen maar een recept te zoeken en je kunt meteen beginnen, zonder eerst alles te moeten snijden.

Ik heb er even over na gedacht wat voor herfstrecepten ik zou maken van deze ingrediënten en ik bedacht de volgende drie maaltijden.

  • Pittige pompoensoep.
  • Pittige kip met groentefriet en een frisse salade.
  • Mals broodje hamburger met groentefriet en een salade.

Ik moet wel zeggen dat ik een beetje gesmokkeld heb. Ik ben zelf niet zo’n keukenprinses, maar ik heb wel een man die dol is op koken en die heeft me dus even geholpen!

Pittige pompoensoep.

Benodigdheden.

img_3271

  • 1 zakje gesneden biologische pompoen van Albert Heijn.
  •  2 teentje knoflook
  • rode peper.
  • kipbouillon. ( ong 800 ml, ik heb een tablet gebruikt, maar verse kan ook)
  • 2 grote uien.
  • bekertje creme fraiche.

 

Bereiding.img_3272

  • Verwijder de zaadjes uit de rode peper en hak deze in kleine stukjes, kneus de knoflook en snijd de ui in partjes.
  • Fruit de peper, ui en knoflook in een pan en doe de pompoenstukjes erbij.

img_3275

  • Na ongeveer 2 minuten schenk je de bouillon erbij en laat je het 15 minuten zacht koken.
  • Na 15 minuten haal je de pan van het vuur en pureer je het met een staafmixer tot een gladde soep.

img_3281

  • Schep de soep in kommen en roep er 1 eetlepel creme fraiche doorheen.

img_3282

 

Pittige kip met groentefriet en een frisse salade.

Benodigdheden.

img_3340

  • 1 zak groentefriet ( zoete aardappel, pastinaak en gele biet) van Albert Heijn.
  • 2 kipfilets
  • cajunkruiden
  • olijfolie.

voor de salade:

Dressing.

  • gesnipperde ui.
  • 2 teentjes knoflook.
  • rode peper.
  • verse peterselie.
  • mayonaise.
  • creme fraiche.
  • citroensap.

Salade.

  • sla (rucola of gewone sla)
  • paprika
  • rode peper
  • mais
  • tomaat (blokjes)
  • komkommer (blokjes)

Bereiding.

De groentefriet.

  • verwarm de oven voor op 200 graden.
  • verspreid de groentefriet over een bakplaat en besprenkel het olijfolie. Bak de groentefriet in 30/35 minuten goudbruin. Keer halverwege de bereidingstijd om.

img_3341

De kip.

  • meng een klein beetje olijfolie met cajunkruiden en doe de in stukjes gesneden kip hierin. Laat 15 minuten marineren.

img_3342

  • Verwarm een grillpan goed voor en doe de kip hierin.
  • Bak de kip mooi goudbruin.

img_3343

De salade.

  • mix alle ingrediënten voor de ranch salade dressing door elkaar.
  • mix alle ingrediënten voor de salade door elkaar.

img_3344

Servering

Serveer de groentefriet naast de pittige kip op een bord, schep een portie salade naast de kip en de friet en schenk hier wat dressing naar smaak overheen.

img_3347

Eet smakelijk!

Mals broodje hamburger met groentefriet en een salade.

Benodigdheden:

img_3284

  • 1 zak groentefriet (Oranje/gele wortel, koolraap, knolselderij ) van Albert Heijn.
  • 300 gr rundergehakt.
  • 2 broodjes ( grof volkoren of ciabatta)
  • 1 rode paprika.
  • 1 rode ui.
  • verse peterselie.
  • ketchup.
  • zure room.
  • citroensap.
  • sla.
  • cheddarkaas

 

Bereiding.

Groentefriet.

  • Doe een klontje boter in een koekenpan en doe de friet hierbij.
  • Bak de friet bruin (regelmatig omscheppen) in 15 minuten.

img_3290

Hamburgers.

  • snijd de ui, de sla en de paprika in kleine stukjes.
  • Doe het rundergehakt in een kom, voeg peper en zout toe en kneed het goed door het gehakt. Vorm burgers van ongeveer 1 of 2 cm dik.

img_3286

  • Zet een grillpan op het vuur, smelt hier een klontje boter of olie in en bak de burgers goudbruin. Als de buitenkant goudbruin is, de burgers van het vuur halen en in een ovenschaal doen. In de oven de burgers nog 10 min gaar laten bakken op 200 graden. Leg na 8 minuten de kaas over de burgers.

img_3303

  • paprika en ui 1 minuut op hoog vuur bakken. Wanneer de groente bruin wordt, 100 gram ketchup over de groente schenken. Op zacht vuur nog even verwarmen en in een kom scheppen.

img_3291

Saus groentefriet.

  • Mix de creme fraiche, met een beetje peterselie, peper en zout en het citroensap in een kom.

img_3304

Servering.

Snijd de broodjes open en leg ze op een bord. beleg het broodje met de sla, de hamburger en het paprika/ui/ketchup mengsel. Doe dan het bovenste broodje er weer bovenop. Serveer de groentefriet ernaast!

Lekker met de salade die bij het recept hierboven beschreven staat.

img_3309

 

Eet smakelijk!

 

ZO! Dat waren de drie herfstrecepten die ik bedacht met het pakket wat ik ontving. De porties zijn allemaal ongeveer voor twee personen, dus mochten jullie grote eters zijn of met meerdere personen, dan doe je de ingrediënten dubbel. Wat in erg fijn vond aan de producten van Albert Heijn is dat ze al voorgesneden en voorgewassen zijn. Normaal ben je ontzettend veel tijd kwijt aan het wassen en snijden van de groenten bij zo’n gerecht en dan grijp je al snel naar een ongezonder alternatief.

En wat denken jullie? Gaan jullie de bovenstaande herfstrecepten een keer proberen?

Dit artikel is gesponsord door Albert Heijn. Naast het groentepakket heb ik ook een financiele vergoeding ontvangen.

Misschien vind je dit ook leuk

4 comments

Ineke 10 oktober 2016 - 08:57

Mmmm eens kijken of ze die groentenfriet ook in AH BE hebben :).

Reply
Amandi 8 oktober 2016 - 09:47

Wat een lekkere recepten! Ga ze snel een keer uitproberen!

Reply
Inge 7 oktober 2016 - 15:08

die worden hier toch ook genoteerd, want zoals je zelf al zegt… het is soms moeilijk om gevarieerd te eten.
Wel grappig hoe je zegt: recepten die de kinderen ook redelijk lusten 😉

Reply
Anneke 7 oktober 2016 - 13:50

Ik ging net vandaag op zoek gaan naar een eenvoudig recept voor pompoensoep! Je komt als geroepen 😀
Thanks!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.